Hrvatska kao turistička destinacija i dalje visoko kotira na francuskom tržištu

U nekoliko navrata do sada, prema raznim pokazateljima širom svijeta, Hrvatska se prikazivala kao jedna od top destinacija. Tako je, ovoga puta jedan od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj, Misterfly, postavio Hrvatsku na listu 20 svjetskih destinacija za koje je primjetan porast rezervacija posljednjih tjedana. Uz Hrvatsku su uvrštene i europske zemlje poput Francuske, Grčke, Španjolske, Portugala, Italije, Turske i Malte.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku Francuzi su prošle godine ostvarili više od 2 milijuna i 200 tisuća noćenja, a prema riječima direktora Hrvatske turističke zajednice, Kristjana Staničića, njihov dolazak u većem broju očekuje se u kolovozu. Tradicionalno najpopularnije destinacije francuskim turistima su dubrovačka i splitska regija.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Prema novom planu letenja za rujan i listopad, Air France s pariškog aerodroma Charles de Gaulle najavljuje letove za Dubrovnik i Zagreb. Do kraja rujna Air France planira uspostaviti 50% uobičajenog programa letenja, a do kraja listopada 60%.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.