Hvali more, drž’ se… Zlatne Slavonije

Sunce i more prve su asocijacije na ljeto i odmor. No, želite li svoj zasluženi godišnji odmor u ljetnim mjesecima provesti u mirnijem okruženju, bez velikih gužvi, tada vam predlažemo da razmislite o odmoru na kontinentu, točnije u Požeško-slavonskoj županiji.

I ovaj dio istočne Hrvatske prije 16 milijuna godina imao je svoje more, Panonsko, a danas u prekrasnom prirodnom okruženju nalazi se nekoliko izvrsnih lokacija za kupanje. Sunce grije isto kao i  na moru, a zanimljivih rekreativnih, ali i gastronomskih sadržaja ne nedostaje.

Na području Požeško-slavonske županije postoje tri kupališta na otvorenom i Toplice Lipik koje imaju zatvorene bazene. Dakle, razloga za ljetni odmor u Zlatnoj Slavoniji ima dovoljno.

Aquapark Shhhuma

Za svakog ponešto, tako se u najkraćim crtama može opisati ovo atraktivno kupalište u Velikoj, u srcu Parka prirode Papuk. Aquapark Shhhuma prvi je vodeni park u Slavoniji i mjesto je opuštanja i zabave za sve generacije. Na više od 17.000 četvornih metara nalazi se šest bazena, tri tobogana, dječji vodeni toranj i još pregršt drugih atrakcija. Tu je i bogata gastronomska ponuda u brojnim ugostiteljskim objektima, a u ljetnim mjesecima nudi se cjelodnevna zabava i dodatni program koji će vam upotpuniti dan proveden u Shhhumi.

Gradski bazen Požega

Ljetno osvježenje možete potražiti i u srcu grada Požege. Gradski bazeni Požega nude raznolik zabavan sadržaj za velike i male. Olimpijski bazen i mali bazen, te košarkaško i odbojkaško igralište prava su mjesta za rekreacijski odmak od svakodnevnog užurbanog načina života. Nakon uživanja u navedenim sadržajima okrjepu možete potražiti u ugostiteljskom objektu u sklopu bazena.

Bazeni Lipik

Kompleks otvorenih bazena u Lipiku okružen je zelenilom stoljetnog perivoja grada. Olimpijski, rekreacijski i dječji bazen, sunčališta, baby kutak za mame, ugostiteljska ponuda… pružaju odmor za svakog gosta. Za one željne zabave i pustolovine tu su smješteni i sportski tereni, a u ponudi je i najam rekvizita za košarku, odbojku na pijesku, nogomet, badminton i igre na vodi. Tijekom vruće ljetne sezone petkom i subotom zabavite se uz noćna kupanja od 20 sati do ponoći i glazbene ljetne večeri.

Toplice Lipik

Nadomak Bazena Lipik nalazi se jedno od najuspješnijih lječilišta u Europi – Toplice Lipik. Prvo je vrelo u Lipiku izbušeno 1870. na dubini od 234 metra, a bila je to prva bušotina termomineralne vode u ovom dijelu Europe, poznata kao Antunovo vrelo. Mjesto koje je nekad bilo oaza grofova, danas svojim šetnicama, alejama i sjenicama daje poseban dekor i Lipiku i lječilištu. Smještaj najvišeg standarda, ali i opuštajući odmor i uživanje u zatvorenom bazenu s gejzirima i slapovima, masažama i bisernoj kupki u mramornim kadama…, Toplice Lipik s pravom imaju elitni status.

Puno je razloga za posjet Požeško-slavonskoj županiji u ljetnim mjesecima. Vodenih, ali i svih ostalih sadržaja u Zlatnoj Slavoniji ne nedostaje, a sve veći broj posjetitelja dokaz je kako ovaj dio istoka Hrvatske ima dosta toga za ponuditi.

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije aktivno je uključena u promociju sadržaja u prvom vodenom parku u Slavoniji i bazenima tijekom sezone kupanja, kao i u promociju Toplica Lipik tijekom cjelogodišnjeg poslovanja, gdje su Toplice Lipik od prošle godine s dijelom smještajnih kapaciteta registrirane kao komercijalni pružatelj usluge smještaja.

Naslovna fotografija: Borna Subota, izvor: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.