Hvar i dalmatinski otoci među najboljim otocima u Europi

U ovoj izazovnoj turističkoj godini, kada je cilj bio promovirati Hrvatsku kao sigurnu destinaciju i želja za ostvarenje što boljih turističkih rezultata ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure (3.360.589 mjesečnih čitatelja) visoko je pozicionirao otok Hvar na listu TOP 20 najboljih europskih otoka.

Hvar je zaslužio istaknutu poziciju u društvu otoka Mílos, Folegandros i Santorini (Grčka), Madeira (Portugal), Sicilije (Italija), i drugih.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je, uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler, jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, odlučilo je sastaviti ovu listu od 20 otoka, ističući kako je na Hvaru moguće upoznati bogatu povijest i kulturu, kušati poznata hvarska vina te odsjesti u vrhunskom smještaju.

I ovoga puta Hvar je prepoznat kao destinacija po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima, naglasio je Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara i dodao kako je ovom priznanju uvelike pomogao projekt Safe stay in Croatia, Ministarstva turizma i sporta, te da su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država u srpnju i kolovozu u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja zabilježili rezultate slične 2019. godini.

Naslovna fotografija: Uvala Zaraće/ Turistička zajednica grada Hvara

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.