Idealan Uskrsni vikend: Krk Bike Family Story uz potragu za blagom krčkih Frankopana

Otok Krk je idealna destinacija za biciklističke izlete i biciklistički odmor u Europi tijekom cijele godine. Ima stotine kilometara biciklističkih staza koje vode kroz prekrasne mediteranske krajolike prošarane stablima maslina, kamenim suhozidima i spektakularnim pogledom na more.

Krk Bike Family Story je odlična outdoor priča s tri preporučene biciklističke ture – Family, Romantic i Adrenalin story – svaka za različitu razinu biciklističke vještine. Prava prilika za uživanje na biciklu uz jedinstvenu prirodu otoka Krka i njegovu bogatu kulturno-povijesnu baštinu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Poznata biciklistička manifestacija Krk Bike Story nastavlja se i ovoga proljeća tijekom tri vikenda u travnju i svibnju, kada će svi zaljubljenici u outdoor avanture imati priliku pridružit se uzbudljivim vožnjama koje će ih upoznati s posebnostima otoka Krka. I ove godine na biciklistički kalendar upisujemo Krk Bike Family Story (16. – 17.4.2022.), Krk Bike Romantic Story (23. – 24.4.2022.) i Krk Bike Adrenaline Story (7. – 8.5.2022.)

Kao domaćini prve biciklističke priče, Turistička zajednica Grada Krka i Turistička zajednica Općine Punat pozivaju vas da uskrsne blagdane provedete uz Krk Bike Family Story – interaktivan biciklistički doživljaj za cijelu obitelj. 

Tijekom dva dana Krk Bike Family Story 16. i 17. travnja, kroz vođene biciklističke ture, sudionici će upoznati prirodne posebnosti i raznoliku gastronomsku ponudu, a kroz zabavni program “U potrazi za blagom knezova krčkih Frankopana” imate priliku upoznati i uzbudljivu povijest grada i otoka Krka.

U subotu Krk Bike Family Story priča započinje vođenom kružnom biciklističkom turom kojom ćemo proći dojmljive biciklističke staze otoka, a putem otkriti i zanimljivo povijesno i gastronomsko bogatstvo otoka Krka. Ruta, duga 25 kilometara s 350 visinskih metara uspona, kreće iz grada Krka te nastavlja preko Lakmartina i Kornića sve do Punta te natrag do grada Krka. Interaktivna i zabavna, ova je tura prava poslastica za cijelu obitelj.

Potraga za blagom krčkih Frankopana

Nedjelja je dan rezerviran za pravu avanturu za cijelu obitelj. Sudionici voze duž označene staze te, uz pomoć karte i vodiča, traže tragove na terenu kako bi otkrili lokaciju blaga poznatih Frankopana.

Timovi će na početku ture dobiti mape, a na točno određenim kontronim točkama čekat će ih “čuvari blaga” – vodiči koji im putem zadaju zagonetke i zadatke, tematski vezane uz kulturu i povijest otoka i obitelji Frankopan. Odgovori i rješenja će ih u konačnici dovesti do lokacije samog blaga. U atraktivnoj potrazi za lokacijom blaga, zasigurno ćete se dobro zabaviti, a tri najbolja tima dobit će i zanimljive nagrade. Prva nagrada je poklon bon za posjet Podvodnom gusarskom parku u Puntu za 4 osobe. Radi se o jedinstvenom doživljaju i razgledavanju podmorja s blagom i hranjenju riba. Podvodna šetnja traje 20-tak minuta, a prilagođena je djeci i odraslima.

Druga nagrada je Family vožnja polupodmornicom Krk za 4 osobe. Vožnja polupodmornicom je prava brodska avantura savršena za djecu i odrasle svih dobi, tako da možete biti sigurni da će cijela obitelj uživati. Nagrađeni će otkriti svijet riba i morskih stvorenja ispod površine dok na palubi možete iskusiti opuštajuću vožnju uz predivne krajolike.

Treća nagrada su ulaznice za Aquarium Terrarium Krk i Tropski akvarij Krk za 4 osobe. Na 380 m2 atraktivnog prostora unutar gradskih zidina grada Krka prostire se akvarij sa jadranskim ribama, terarij sa egzotičnim gmazovima, te izložba jadranskih školjki i rakova. Može se vidjeti preko 100 vrsta jadranskih riba, kao i egzotični gmazovi. Tropski akvarij Krk je pak prvi tropski akvarij u Hrvatskoj koji pruža vam jedinstveni doživljaj morskog i slatkovodnog svijeta tropskih krajeva.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za one koji nemaju vlastiti bicikl, team CycleCroatia nudi i mogućnost najma Fully MTB i eMTB bicikala i dječjih sjedalica, uz promotivne cijene i prethodnu najavu. Svim se sudionicima preporučuje nošenje kacige i rezervne zračnice (djeca mlađa od 16 godina obavezna su nositi kacigu), te je svaki sudionik obavezan poštovati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa. Prijaviti se možete jednostavno putem POVEZNICE.

Tijekom vožnje organiziranom biciklističkom rutom, biciklisti imaju priliku naučiti više o lokalnoj kulturnoj baštini te istražiti okuse lokalnih specijaliteta poput jela sa šparogama, janjetine, krčog sira, domaćih šurlica, morskih specijaliteta, sve to u kombinaciji s autohtonim vinom žlahtina. 

Ostavite sve brige iza sebe i provedite aktivno vrijeme na otvorenom za Uskrsne blagdane uz blagu mediteransku klimu Krka koji je idealno mjesto za pješačke izlete i biciklistički odmor 365 dana godišnje. Uz šetnice i biciklističke rute istražite zaleđe grada Krka ili se uputite uz obalu i uživajte u krajoliku prošaranom stablima maslina, kamenim suhozidima i spektakularnim pogledom na more.

Fotografije: TZ Grada Krka

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.