Idealno vrijeme za posjetu Srijemu i Slavoniji

Najistočnija hrvatska županija spremno dočekuje zaljubljenike u putovanja i otkrivanje novih destinacija. Očekuju vas ljudi širokog srca i duše, koji žive na prostoru s dugom poviješću i tradicijom, plodnih polja i bogatih vinograda, prirodnih ljepota od kojih zastaje dah, ali i brojnih sadržaja za svakog putnika namjernika. Posjetitelji Vukovarsko-srijemske županije uvijek su pronašli nešto što će ih oduševiti, a nakon prvog posjeta i skupljanja dojmova, najčešće su se odlučili vratiti i istražiti ovaj prostor još jednom.

Srijem i Slavonija – protkani zlatom

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su brojni ljubitelji putovanja bili prinuđeni pauzirati zbog mjera ograničenja kretanja, od 11. svibnja, kako najavljuju iz Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, turistička ponuda ponovno će zasjati punim sjajem. Kulturna i povijesna ponuda bit će dostupna u brojnim muzejima diljem županije. Recimo kako će između ostalih svoja vrata za posjetitelje od ponedjeljka otvariti Gradski muzej Vukovar, smješten u kompleksu Dvorca Eltz, a čiji glavni postav sa svojim zbirkama pokriva vremenski raspo od 8000 godina. Dan kasnije s radom započinje i atraktivni Muzej vučedolske kulture, koji se nalazi na arheološkom lokalitetu Vučedol, a stalni postav se proteže na 1200 četvornih metara prostora. U Vinkovcima, koji su najstarije urbano naselje u Europi i na kojem se u kontinuitetu živi oko 8300 godina, Gradski muzej Vinkovci predstavit će svoj bogati stalni postav. Tu je i Muzej grada Iloka koji je smješten u obnovljenom Dvorcu Odescalchi, u povijesnoj jezgri grada. Osim Mjesta sjećanja – Vukovarske bolnice 1991., rade sva memorijalna mjesta Domovinskog rata objedinjena u Vukovarski nokturno, a ne smijemo zaboraviti ni Zavičajni muzej “Stjepan Gruber” u Županji, te Šumarski muzej u Bošnjacima.

“Obilazak muzeja prilagođen je novim uvjetima i moguć je uz strogo poštivanje socijalne distance. Grupe ne smiju biti veće od pet ljudi, eksponati se ne smiju dirati, a nošenje rukavica je obavezno. Radno vrijeme je skraćeno, a o novom radnom vremenu posjetitelji se mogu informirati na našoj web stranici, ističe Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

No kultura nije sve što možete doživjeti u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Možda želite uživati na lijepom plavom Dunavu, jer ni tu ponude ne nedostaje. Od 11. svibnja s radom planira započeti i Magenta 1 Vukovar Waterbus, prvi elektro-panoramski turistički brod na unutarnjim plovidbama. Uz drage domaćine, koji će rado odgovoriti na sva vaša pitanja, uživajte u pogledu s rijeke na Vukovar. U Iloku pak s plovidbom će započeti i Katamaran Danubius, prvi riječni turistički brod na Dunavu. Osim zatvorenog dijela gosti mogu uživati i na otvorenim palubama.

“Svi objekti će raditi uz strogo poštivanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i uputa o načinu rada ugostiteljskih objekata, a kako smo mi u Srijemu i Slavoniji iznimno ponosni na rijeke, kako one europske, velike i moćne – Dunav i Savu, tako i one samo naše – Vuku, Bosut, Spačvu…, raduje nas informacija da će od ponedjeljka ponovo Dunavom u Vukovaru zaploviti Magenta 1 Vukovar Waterbus i katamaran Danubius u Iloku”, zaključuje direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Kada svemu navedenom dodamo i izletišta, veliku ponudu rekreacijskog turizma, tematske rute i još puno toga, Srijem i Slavonija uz bogatu gastronomsku ponudu s vrhunskim vinima, zasigurno će zadovoljiti sve vaše prohtjeve i upravo zato je sada vrijeme za posjet najistočnijoj hrvatskoj županiji, jer zbog mjera koje su još djelomično na snazi ovakve destinacije su bez gužvi i zasigurno će biti na meti vikend izletnika.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.