Ideš i piješ – malo drugačiji wine and walk

Jednodnevna wine and walk manifestacija, Ideš i piješ, u kojoj posjetitelji tijekom šetnje od 11 kilometara imaju priliku isprobati razna vina sa slavonskog područja, slavonske slastice, slavonski craft gin, rakije te proizvode koji su rezultat rada vrijednih ruku s požeškog područja.

Start je u četiri kafića u mjestu Kaptol u Požeško-slavonskoj županiji, a u svakom od ovjekata sastaje se po jedna grupa. Nakon upoznavanja s bogatom ponudom jela i pića, ali i s domaćinima koji će vam s osmijehom prezentirati svoje proizvode, ostat će snage za večernju čagu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kaptol je jedna od općina koja se nalazi na području Parka prirode Papuk, a već dugi niz godina poznata je po vinima koji odjek imaju i u svijetu. Vodeći se time, udruga “Čašca” pomno je razradila plan kako gastro i turističku ponudu Općine Kaptol predstaviti onima koji ju nikada nisu posjetili, ali i onima koji jesu, a nisu istražili sve njene ljepote. 

Ideš i piješ će se održati u subotu 4. rujna, a svoje sudjelovanje možete osigurati uplatom kotizacije od 200 kuna do 27. kolovoza na sljedećoj POVEZNICI. U kotizaciju je uključena i majica s logotipom kao uspomena jer će vjerojatno nešto u sjećanju nedostajati, pamučni ruksak kako bi ti ruke bile što slobodnije za piće i jelo, bočica vode koja će ti sigurno u jednom trenu dobro doći za refresh, čaša za sve te magične napitke i etui ako ti ruke postanu teške, piće dobrodošlice na startu – kavica, pivica, gemištek, rakijica ili sok(ić), degustacija pića na svih 12 točaka te Funky Food klopa na jezeru kako bi se moglo dalje nesmetano degustirati.

Većina staze odnosi se na šetnju vinskim cestama s kojih seže prekrasan pogled na zlatnu dolinu. Deset vinara, dvije destilerije i jedan food truck bit će ravnomjerno raspoređeni duž cijele rute. Vinari koji vas očekuju su Vina Soldo, OPG Perić, Veleučilište u Požegi, Vinarija Perak, OPG Hrvoje Pavlović, Pjenušci i vina Josipović, Vinarija Kaptol, OPG Štefka, OPG Mikić i Vinarija Bartolović. Dio vinara ima dugu povijest vinarenja, a među izlagačima ima i relativno mladih vinarija koji su već itekako izborili svoje mjesto pod suncem osvajajući prestižne nagrade za svoja vina. 

Osim vina, moći će se degustirati i vrhunske prirodne voćne rakije i likeri destilerije “Šimić”, obiteljskog obrta smještenog u srcu Slavonije s bogatom tradicijom proizvodnje kvalitetne voćne rakije te craft gin nedavno osnovane destilerije “Craft spirits”. Njihov Castrum gin na tržište je izašao u svibnju, a nepca iskusnih ginoljubaca su osvojile arome karakteristične za Slavoniju – bazga, dud i vinova loza. 

Na polovici puta, grupe će dočekati Funky food truck s odličnom klopom kako bi svi mogli bez problema proći ostatak puta te kako bi ostalo snage i za ples jer nakon cijele manifestacije, u kasnijim večernjim satima, slijedi party koji će predvoditi Sax band na Trgu Vilima Korajca u Kaptolu. Bit će moguća kupnja slavonskih proizvoda domaćih proizvođača te suvenira. 

Start je kako smo već rekli zakazan za svaku grupu u jednom lokalnom kafiću u Kaptolu, s razmakom od 45 minuta:

  • grupa 1 – start 09:30h – Caffe bar Vrba
  • grupa 2 – start 10:15h – Caffe bar Čaki
  • grupa 3 – start 11:00h – Caffe bar Merlyn
  • grupa 4 – start 11:45h – Caffe bar Castrum

Svaka grupa dobit će svoju startnu poziciju i svog domaćina, a organizatori iz Udruge Čaš’ca napominju kako ne odgovaraju za lovačke priče koje ćete čuti u kultnim bircevima prije samog puta.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za sve one kojima se navedenih 11 kilometara, uz sve degustacije, čine kao mačji kašalj, turistička agencija Thrillseeker Croatia nudi Detox turu, koja će se održati u nedjelju.

Kako nitko od posjetitelja ne bi morao voziti umoran, organizatori su napravili popis smještajnih kapaciteta u blizini same manifestacije, koje možete kontaktirati i rezervirati smještaj za sebe i ekipu.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.