Iločki polumaraton – staza koja oduzima dah

Ilok, najistočniji hrvatski grad, poznat po svojim vinima i brojnim vinogradima razasutim obroncima Fruške, jednom godišnje ugosti zaljubljenike u trčanje iz cijele Hrvatske, pa i šire. Iločki polumaraton izvrsna je priča kojoj su domaćini, odnosno organizatori, Grad Ilok i Sportsko rekreacijski klub RUN4FUN iz Osijeka. Jedan od najljepših polumaratona Hrvatske, na stazi koja oduzima dah, održat će se sutra, 24. travnja, na području Iloka.

Uz polumaraton, održat će se i “Utrka građana” te svima draga “Dječja utrka” s namjerom animiranja najmlađih prema sportu i brigom o zdravlju. Planirana ruta kretanja trkača prava je turistička razglednica destinacije. Ruta prolazi gradom Ilokom, županijskim cestama, poznatim vinskim cestama do Principovca i Vukova te šumom Smrdan-Cerje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Iz RUN4FUN iskazuju veliko zadovoljstvo što ove godine imaju mogućnost najaviti i nastup našeg uspješnog ultramaratonca Dejana Radanca, aktualnog državnog prvaka i hrvatskog rekordera na 100 kilometara. Dejan Radanac naslov državnog prvaka u ovoj teškoj dugoprugaškoj disciplini osvaja već tri godine za redom. S obzirom na to da je državni prvak i u planinskom trčanju na duge staze, organizatori su uvjereni kako će Dejan uživati na atraktivnoj, ali poprilično zahtjevnoj stazi Iločkog polumaratona i motivirati sve preostale trkače.

U manifestaciju su uključena i domaća obiteljska poljoprivredna gospodarstva i mali poduzetnici. Oni će svoje proizvode promovirati i ponuditi sudionicima polumaratona, kao i posjetiteljima Iloka u svojim objektima kao “Dan otvorenih vrata”.

S ciljem razvoja sportskog i wellness turizma u budućnosti, Grad Ilok poziva sve zainteresirane da ovaj vikend posjete Ilok. Organizacija polumaratona obuhvatit će sve epidemiološke mjere i preporuke Kriznog stožera te se sudionici i posjetitelji mole da se istih pridržavaju.

Objedinite sport i užitak, mislite na svoje i zdravlje bližnjih, zaboravite na stres u Srijemu uz ljubazne domaćine na stazama Iloka.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.