Interaktivna karta Pelješca sa 5 kružnih brdsko biciklističkih i 6 planinarskih ruta

Turističke zajednice sa Pelješca još krajem prošle godine ujedinile su se s ciljem razvoja turističkih proizvoda Pelješca. Konkretno pristupili su razvoju outdoor ponuda kroz planinarenje, biciklizam i windsurfing, a u planu je i pet tematskih festivala u kojima bi posjetitelji uživali u okusima Pelješca, tradicionalnim jelima i nadaleko poznatom pelješkom vinu.

U sklopu razvoja Outdoor programa napravljena je interaktivna karta brdsko biciklističkih i planinarskih ruta Pelješca. Trenutno je na karti pet kružnih brdsko biciklističkih i šest planinarskih ruta. Planirana su dodatna proširenja ruta te dodavanje ugostiteljskih objekata i vinarija na kartu kako bi se gosti lakše mogli snaći u prostoru te upoznati kompletnu ponudu Pelješca. Pelješac je bogat ponudom vinarija te tradicionalnim konobama i restoranima, tako da je spoj outdoora i tradicionalnih okusa sasvim prirodan.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na karti se mogu vidjeti podaci o težini rute, vrsti podloge, opis, fotografije te se može preuzeti i GPX trag koji se može koristiti u raznim mobilnim aplikacijama i pametnim satovima. Na karti je i link za mobilnu aplikaciju OsmAnd, kao prijedlog. Inače, aplikacija je besplatna za preuzimanje i radi offline.

Na karti je označeno sveukupno pet brdsko biciklističkih kružnih ruta dužine 184 km i šest planinarskih ruta ukupne dužine 39 km. Iz Turističkih zajednica Ston, Janjina, Trpanj i Orebić napominju kako su razvili interaktivnu kartu koju biciklisti i planinari mogu proučiti bez dolaska u info centar, odnosno pogledati na web stranicama turističkih zajednica. Osim toga staze su rađene u suradnji s lokalnim biciklistima koji najbolje poznaju teren te će samim time krajnji korisnici moći otkriti najzanimljivije dijelove Pelješca koji krije brojne prirodne ljepote.

Poveznica na interaktivnu kartu Pelješca HR verzija na LINKU, EN verzija na LINKU

Naslovna fotografija: Roberto Pinčević

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.