Ironman utrka na Kvarnerskim otocima

Nadaleko poznata renomirana brdska biciklistička utrka 4 islands – MTB stage race, koja se već tradicionalno održava na kvarnerskim otocima – Krku, Cresu, Lošinju i Rabu od iduće godine je dio Epic Serious Ironman grupe kao Legend race.

Ironman jedna od najbrže rastućih sportskih licenci u svijetu, što automatski sa sobom dovodi veću medijsku vidljivost, ali i veći interes sudionika pa time i benefite destinaciji.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ironman Grupa službeno je objavila ovu informaciju, te predstavila kvarnersku utrku „4 islands MTB“ u serijalu zajedno s ostalih 7 utrka, kojih je ukupno 8. Tako će Hrvatska, odnosno Kvarner biti uz bok Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Walesu, Andori i Južnoafričkoj Republici.

Utrka će se održati na proljeće od 19. do 23. travnja na kvarnerskim otocima, a uz samo odvijanje utrke naša četiri otoka očekuju značajnu medijsku pozornost kroz ovaj poznati i priznati brend. Na primjeru utrke Swiss Epic utrke Ironman donosi 592 sata prijenosa u 68 zemalja, Facebook reach od 650.000 te impozantnih 775000 pregleda putem Youtube kanala, a Instagram je zabilježio 1,5 milijuna impresija.

Prema podacima Ironman grupe, prosječna televizijska medijska vrijednost doseže gotovo 4 milijuna dolara, a tom iznosu se pridodaju i vrijednosti tiskanih medija, online objave, Youtube, mailing liste te društvene mreža – Instagram i Facebook. Dakle, dolazimo do zavidnih iznosa dobivenih kroz promociju utrke i ovom projektu se veseli svi na Kvarneru najviše turistički djelatnici. Ovo je najava dobre predsezone za Kvarner, ali i velike promocije četiri kvarnerska otoka.

Naslovna fotografija: Dunja Dopsaj

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.