Ispiši svoju božićnu priču u Omišlju i Njivicama: Unikatne Božićne jaslice i jedino klizalište na otoku

spot_img

Nova božićna dekoracija i tisuće lampica blagdansko razdoblje čine još veselijim i zanimljivijim, a naša primorska mjesta postaju najbolja kulisa za ispisivanje vaše božićne priče. Nova “Božićna priča u Omišlju i Njivicama” predstavlja raznoliki program podijeljen na nekoliko tematskih lokacija koje su dobile novu, živahnu božićnu dekoraciju i rasvjetu koja će, nadamo se svim posjetiteljima dugo ostati u sjećanju. Za potpuni doživljaj svih lokacija te šetnju kroz brojnu dekoraciju i skrivene photopointe preuzmite Kartu Božićne priče u uredu TZO Omišalj u Njivicama ili u zgradi Općine Omišalj u Omišlju.

Unikatne Božićne jaslice nalaze se na placi u Njivicama a čine ih više od 500 ručno izrađenih i pomno dizajniranih elemenata koje tvore pravi mali grad ovih unikatnih božićnih jaslica. Neopisiv doživljaj po prvi put viđenog prizora u cijeloj regiji prenosi duh vremena i vodi nas više od dvije tisuće godina unatrag. Osebujna kulisa s čak 125 različitih figurica koje su se smjestile među 12 betlehemskih kućica čine zanimljivu vizualnu kompoziciju oplemenjenu svjetlosnim efektima. Jaslice se sastoje od štalice s Isusom, Marijom i Josipom u pokretima kojima se iz daljine približavaju tri kralja. Jaslice se prostiru na čak 4 m kvadratna, a dolaze u paketu s rustikalnim, ručno obojanim, drvenim sanducima te tako tvore jedinstvenu cjelinu.

Vrijedni obrtnici smjestili su se uz stilizirane kućice i izrađuju predmete na svakom kutku grada. Uz prikaz pastira s ovcama, jaslice krase mostovi, mala tržnica, osvijetljene spilje sa životinjama i trgovi sa živopisnim prikazom iz svakodnevnog života, dok vizualni dojam dodatno krasi vodopad i efekti vatre.

Jedino klizalište na otoku

Popularno i jedino klizalište na otoku Krku već treću godinu zaredom bit će otvoreno od 27. studenog do 7. siječnja 2023. godine. Radno vrijeme za otvorenje 27. studenog je od 12:00 sati do 20:00 sati a od 28. studenog do 23. prosinca je radnim danom od 16:00 do 20:00 sati, vikendom od 12:00 do 20:00 sati.

Tijekom školskih praznika, točnije od 27. prosinca pa do zatvaranja, klizalište će raditi svakog dana od 12:00 do 20:00 sati. Cijena klizaljki je 20 kuna/sat. Klizalište iz godine u godinu veseli one najmlađe, ali bez obzira jeste li vješti na ledu ili tek početnik, svakako preporučamo da bar jednom isprobate klizanje, jedno je sigurno, odlično ćete se zabaviti.

Spomen-park Omišalj središte je naše Božićne priče. Ovdje možete guštati u kuhanom vinu i gastro ponudi adventskih kućica sve do 24. prosinca, dočekati Djeda Mraza te uživati u predstavama, radionicama i koncertima petkom i vikendom.

Božićna priča počinje 26. studenog u središtu Omišlja tradicionalnim paljenjem 1. adventske svijeće i nastupom župnog zbora i solista. Program se nastavlja iste večeri u Spomen-parku Omišalj u 18.00 sati koncertom zbora Josip Kaplan i DJ sessionom Alexa Sabattinija. Program u Spomen-parku obuhvaća i predstavu Teatra Naranča „Šesta noć prosinca“, radionicu izrade božićnih ukrasa u tehnici filcanja vune  i koncerte akustičnih bendova Duo Livingstones, Coffee Shop Acoustic benda, Blu Kanu benda te vrsnog jazz glazbenika Zorana Majstorovića.

Svake subote u prosincu održavaju se koncerti poznatih hrvatskih izvođača i bendova. Prvu subotu, 3. prosinca u 20.00 sati započinje prava romantična bajka koncertom jednog od najboljih pjevačkih parova na našoj sceni – Vjeko&Eni. 10. prosinca provedite se uz Damira Kedžu, a uvijek jedinstveni Urban&4 bend oživiti će Spomen-park na novi, poseban način u petak, 16.12. s početkom u 19.00 sati.

U samu blagdansku završnicu organizatori za 23. prosinca najavljuju veselu atmosferu i nezaboravnu zabavu uz prigodno slikanje s Djedom Božićnjakom od 17.00 sati, a sve mališane očekuje i koncert krčkog zbora Mići Boduli od 18.00 sati a za nezaboravnu završnicu zadužen je Infinity band od 19.00 sati.

Drugi po redu Advent na OŠKU održati će se u subotu, 10. prosinca s početkom u 14.00 sati. Spoj sportskih uspjeha našeg nogometnog kluba i kontinuiranog rada s djecom iznjedrio je novu manifestaciju koja sve stanovnike i brojne uzraste igrača spaja na poseban način. Na igralištu Pušća održati će se prigodni božićni program, druženje i slikanje s Djedom Božićnjakom, uživajte u božićnim štandovima s blagdanskom gastro ponudom i kuhanim vinom a sve to uz odličnu zabavu koju je pripremio L’amour band i nezaobilaznim vatrometom.

Božićna priča na Placi u Njivicama

Ovogodišnja Božićna priča bogatija je za jednu lokaciju Božićna priča na Placi u Njivicama. Uz prigodnu dekoraciju i rasvjetu te nezaobilaznu Djedovu kućicu uživajte u koncertnim događanjima te programom za djecu i odrasle koji se sastoji od dječjih predstava i zanimljivih novih radionica. U petak, 2.12. s početkom u 19.00 nastupaju Vokalni studio Rijeka i Blu Kanu bend, 6. prosinca nas očekuje tradicionalni doček Sv. Nikole u 17.00 sati u Njivicama na Lukobranu, a Sv. Nikola kako i priliči, u Njivice dolazi brodom. Uz druženje s Sv. Nikolom djecu i odrasle zabavljati će DJ Alex Sabattini na Placi od 18.00 sati.

Božićna priča na Placi u Njivicama nastavlja se odmah 7. prosinca u 18.00 sati posebnom radionicom za odrasle. Art&Wine radionica Mirne Sišul probuditi će vašu kreativnu stranu, a sve to uz degustaciju vina i druženje s Mirnom. Prijave na radionicu su ograničene, a možete se prijaviti putem telefona ili putem e-maila.

U subotu, 10. prosinca i 17. prosinca za najmlađe je osigurana odlična jutarnja zabava. Dječja predstava “Božićni djedomobil” Kazališta Smješko održati će se 10. prosinca s početkom u 11.00 sati, dok će se 17. prosinca održati predstava “Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz” Kazališta Prijatelj. Obje subote, a točno u podne počinje radionica izrade božićnih ukrasa u tehnici filcanja vune.

Božićna biciklijada 17. prosinca poseban je doživljaj u zimsko vrijeme, obucite se toplo i ponesite svoje božićne kapice za nezaboravnu vožnju Malinskom i Njivicama, start je u 10.00 sati a sve informacije dostupne su na web stranici.

Badnjak na Placi završnica je programa u Njivicama, u 10.00 sati počinje podjela bakalara restorana Rivice te koncert Martine Majerle. Ovom toplom akustičnom pop, retro & swing adventskom pričom Njivice će oživijeti duh božićnih blagdana.

Izvor i fotografije: TZ Omišalj Njivice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.