Izložba kućnih božićnih jaslica ove godine online

Zbog trenutnih epidemioloških mjera i preporuka veliki broj događanja i manifestacija diljem Hrvatske preseljeni su na internet. Tradicija se, svjesni su toga i u Turističkoj zajednici općine Žminj, mora nastaviti i održati, pa će tako i ove godine biti održana izložba kućnih božićnih jaslica. Prilagođena novim uvjetima, izložba će se održati online, odnosno na web stranicama TZ općine Žminj.

POŠALJITE FOTOGRAFIJE BOŽIĆNIH JASLICA

Iz žminjske turističke zajednice pozivaju sve dosadašnje izlagače, ali i one koji to žele postati, da svoje božićne jaslice fotografiraju i uz kratki opis pošalju na e-mail: jaslice@tzzminj.hr do 23. prosinca 2020. do 12,00 sati. Tko se odluči za sudjelovanje na izložbi, radost kućnih božićnih jaslica iz svog doma podijelit će s brojnim Žminjanima, ali i svima onima koji posjete web stranicu Turističke zajednice općine Žminj.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Vjerujemo kako ćete biti kreativni kao i prethodnih godina, kada smo mogli vidjeti božićne jaslice izrađene od stakla, čokolade, tijesta, kamenja, lego kockica, žarulja, pribora za jelo, pletiva, pa sve do jaslica smještenih u akvarij, ali i onih konvencionalnih, od drvenih figura. Svjesni smo kako ništa ne može zamijeniti susrete i doživljaje uživo, ali nadamo se kako ćemo ovom online izložbom uz vašu pomoć doprijeti do velikog broja ljudi i na taj način prenijeti dio Božićnog duha i tradicije našeg žminjskog kraja, poručuju iz TZO Žminj u kojem nestrpljivo iščekuju vaše fotografije.

Inače, izložba kućnih božićnih jaslica održava se svake godine u prosincu u žminjskoj kuli. Izlagači su svih životnih dobi i dolaze iz svih dijelova Istre, a jaslice su originalne, izrađene od konvencionalnih, ali i manje konvencionalnih materijala. Smisao je uvijek isti: poticanje na zajedništvo, praštanje, zahvalnost i na oživljavanje zaboravljenih božićnih običaja karakterističnih za ovaj kraj. Tako je svoje mjesto u kuli uvijek našla i smreka, kao zamjena za božićno drvce, okićena bombonima ili ručno izrađenim božićnim dekoracijama, kako se nekad u adventu i kitilo u skromnim istarskim domovima.

Iz Turističke zajednice općine Žminj na kraju napominju kako ste slanjem fotografija suglasni da se fotografija i vaše ime objavi na službenim internetskim stranicama TZ općine Žminj i na društvenim mrežama.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.