Na područje središnje Istre se po četvrti put vraća gastronomska manifestacija Jesen na pijatu, u sklopu koje možete uživati u jesenskim okusima, mirisima i bojama na pijatima ugostiteljskih objekata u središnjoj Istri. Ove se godine u gastronomsku manifestaciju Jesen na pijatu uključilo šest ugostiteljskih objekta s područja Turističke zajednice središnje Istre, a u njihovim ukusnim menijima možete uživati od 4. do 27. listopada 2024.
U Agroturizmu Pod Čeripnjom, u Sv. Petru u Šumi, danas je najavljen početak gastronomske manifestacije Jesen na pijatu u središnjoj Istri, koja će se četvrti put održati na području TZ središnje Istre. Navedenom su predstavljanju prisustvovali direktorica i predsjednik Turističke zajednice središnje Istre – Sanja Kantaruti i Goran Hrvatin, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin – Svetlana Buljan te vlasnica Agroturizma Pod Čeripnjon – Donatela Franjul.
Manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri odvijat će se od 4. do 27. listopada 2024. u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.
Jesenski jelovnik sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni. U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće:
- Agroturizam Pod Čeripnjon (Sv. Petar u Šumi, Dolinci): Juha od bundeve s tartufima, Rezanci s pršutom, gljivama i rukolom, Žele od šumskog voća s preljevom od karameliziranih badema i lješnjaka | 25 €
- Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): Juha od cuke, Pečeno meso u umaku od gljiva, restani krumpir i sezonska salata, Kolač od jabuke | 20 €
- Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Njoki od buče s gljivama, Bucmasti praščić s prilogom, Flambirane jabuke s orasima | 24 €
- Konoba Marino (Gračišće): Aperitiv dobrodošlice, Juha od buče, Tjestenina s gljivama i pancetom, Kolač s jabukama ili palačinka s domaćom marmeladom | 22 €
- Tinjanski Vijulin (Tinjan): Terina od pečene buče, skute i pršuta, Ramstek tagliatta s kroketima od buče i jesenskim umakom, Souffle od buče sa semifreddom od kruške | 30 €
- Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): Aperitiv dobrodošlice, Istarski pijat, Pečena teletina, Prilog njoki s gljivama i pancetom, Salata, Palačinka s marmeladom od smokvi | 30 €
Dođite i kušajte ono najbolje što nam priroda ujesen nudi – gljive, buče, jabuke, kruške, šljive, smokve i sve ostale delicije.
Organizatori su TZ središnje Istre, a suorganizatori i partneri Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz financijsku podršku Istarske županije. Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na POVEZNICI.