Koncertom 11. rujna u orebićkoj trajektnoj luci argentinski tenor najavljuje Captain’s Town Summer Festival

Slavni argentinski tenor José Cura dolazi u Orebić gdje će uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra zapjevati na orebićkoj rivi na Trgu Peljeških jedara 11. rujna. Bit će to prilika da hrvatska publika, ali i turisti koji borave na Pelješcu u ovom posebnom zanimljivom ambijentu dožive zvuke argentinske glazbe.

Slavni tenor, koji je ujedno i skladatelj, ali i vrhunski dirigent, upravo će u Orebiću imati praizvedbu svojih novih skladbi. U drugom dijelu koncerta, Cura će izvesti neke od svojih najpoznatijih opernih arija, a na pozornici će mu se pridružiti i hrvatske dive – nacionalna prvakinja, solistica Opere HNK -a Ivana pl. Zajca u Rijeci Kristina Kolar, mlada sopranistica Marija Jelić i dirigentica Marija Ramljak. Koncert će uživo prenositi i javna televizija.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Nastup argentinskog glazbenika uvertira je u Captain’s Town Summer Festival, koji se priprema za iduće ljeto, čija je utemeljiteljica i ravnateljica Sandra Milankov, a umjetnički direktor upravo José Cura.

José Cura dirigirao je mnogim svjetskim orkestrima, a njegove produkcije poput Otella u Teatru Colón u Buenos Airesu, Nabucca za Državnu operu u Pragu ili Puccinijeve La Boheme za Kraljevsku švedsku operu, ocijenjene su kao najuspješnije ikad, a sada je prilika da u njegovom glasu i talentu uživa i hrvatska publika, ali i brojni turisti.

Naslova fotografija: Zoe Cura

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.