Labinski stari grad 11 će dana živjeti “Božićnu bajku”

“Božićna bajka” neostvariva je tamo gdje nema čarobnih sastojaka koje je čine bajkovitom: romantičnih kulisa, čarolije svjetla, ugodne glazbe, vedrih lica i – prije svega – blagdanskog duha. Upravo zato je već nekoliko godina odabir prije svega Labinjana, a u isto vrijeme i organizatora blagdanskih događanja u najvećem mjestu na istočnoj obali Istre, labinske Turističke zajednice i Grada Labina – starogradska jezgra ovog drevnog, nekadašnjeg rudarskog grada.

Dva blagdanska vikenda, čak pet koncerata poznatih domaćih izvođača, predstave i glazbena događanja posvećena našim najmlađima, mnoštvo nastupa lokalnih glazbenika te prigodno dekorirana starogradska jezgra i trg – u najkraćim crtama prava je najava ovogodišnje labinske “Božićne bajke”.

Ugodu i romantiku drevnog Labina dodatno će uljepšati ove godine još bogatija i šira ponuda gastro kutaka, vinskih i pivskih štandova te već tradicionalne blagdanske kućice koje i ove, kao i svake godine, imaju naglašenu humanitarnu notu.

Program će službeno započeti u večernjim satima petka 16. prosinca, koncertom grupe “The Swingers”, predvođene pjevačem legendarnih “Fantoma” Robertom Marekovićem, koga i dalje pamtimo kao izvođača vjerojatno najpoznatije domaće božićne pjesme “Sretan Božić svakome”. Publiku će prije Swingersa zagrijati grupa The River Sharks

Idućeg dana, u subotu 17. prosinca, za ljubitelje pop glazbe i mlađu publiku koncert će održati Mia Dimšić, ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu, dok će prije nje svoj cjelogodišnji trud publici predstaviti lokalni mladi zborovi i ansambli.

Da ugodni blagdanski duh doživi i zrelija publika, te ljubitelji laganijih mediteranskih melodija zabavne glazbe, tu je nastup popularne klape “Rišpet” u nedjelju 18. prosinca.

Publiku će prije klape Rišpet zagrijati Gradski orkestar Labin sa svojim vrhunskim repertoarom.

Publika koja dobro pamti vedru atmosferu i retro “štimung” ovogodišnje fešte Petrova, svakako će uživati u četvrtak 22. prosinca kada se na pozornicu na Titovom trgu penje sjajna pulska “Dogma”, nakon koje će uslijediti nastupi poznatih lokalnih DJ-a iz najboljih vremena zabave u labinskom starom gradu.

Kao “šlag na torti” ovogodišnjeg blagdanskog programa, svakako je nastup najvećeg imena, legendarnog splitsko-riječkog kantautora Nene Belana. Ovaj tvorac brojnih bezvremenskih hitova u svojoj preko 35 godina dugoj karijeri, sa svojim će vjernim “Fiumensima” stari Labin uvesti u ovogodišnji Badnjak.

Na badnju večer već tradicionalno zabavljati će nas domaći bend Side Effects.

Zastat će se samo nakratko – dok se na sam Božić odmorimo i posvetimo društvu svojih najmilijih. Za kraj 11-dnevnog druženja u starom Labinu, već idućega dana, u ponedjeljak 26. prosinca tu je posljednji ovogodišnji glazbeno-vinski događaj, “Sipping Sessions” u prostoru crkvice Sv. Stjepana, u samom središtu starogradske jezgre, za čiju se organizaciju brinu labinsko Pučko otvoreno učilište i Turistička zajednica Grada Labina.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.