Ljepote hrvatskih nacionalnih parkova i Istre u njemačkim medijima

Hrvatski nacionalni parkovi tema su brojnih turističkih časopisa i portala diljem svijeta. Ovoga puta, kao rezultat studijskog putovanja njemačkih novinara u Split i Makarsku, nastao je članak objavljen u njemačkom magazinu Reisen Exclusiv. U članku “Hrvatski nacionalni parkovi su tako lijepi” nudi pregled nacionalnih parkova u Hrvatskoj svima onima koji žele pješačiti, planinariti ili kampirati.

Novinar Frank Störbrauck navodi kako su nacionalni parkovi u Hrvatskoj idealni su za brdski biciklizam, penjanje, planinarenje, kampiranje, jahanje, ribolov, rafting i speleologiju. Također ističe i kako je Hrvatska jedna od europskih zemalja najbogatijih pitkom vodom, kao i velikim brojem različitih biljnih i životinjskih vrsta. Kao posebna prednost Hrvatske ističe se umjereno kontinentalna te blaga mediteranska klima koja omogućuje široki spektar aktivnosti u svako godišnje doba. Tako je istaknuto kako je broj sunčanih sati u Hrvatskoj daleko iznad europskog prosjeka – gotovo dvije tisuće sunčanih sati u kontinentalnom dijelu i preko 2.500 na obali i otocima. U ostatku teksta posebno je predstavljeno svih osam hrvatskih nacionalnih parkova.

Dodajmo i to kako je ožujsko izdanje njemačkog turističkog časopisa Merian u potpunosti posvećeno Istri. Naime, na preko 70 stranica časopisa objavljene su korisne informacije o istarskim destinacijama, turističkoj ponudi i gastronomskim specijalitetima. Uz naslov “Za prave bonvivane”, MERIAN Istrien donosi sliku moderne, kvalitetne i gurmanske Istre s bogatstvom uzbudljivih pozadinskih priča.

Izvori: Hrvatska turistička zajednica, Reisen Exclusiv, Merian
Naslovna fotografija: Screenshot Reisen Exclusiv

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.