Ljepote Zlatnog Papuka u filmu za domaće i inozemno tržište

Na južnim obroncima Papuka u Požeškoj kotlini smjestila se oaza zelenila. Ljepote i ponuda Zlatnog Papuka predstavljene su u turističkom filmu, vodiču kroz destinaciju.

Film predstavlja posebnosti područja općina Velika, Kaptol, Brestovac i Jakšić. Priča priču o prirodnim ljepotama, izvornoj gastronomiji i vrhunskim vinima, bogatoj kulturi, zanimljivoj povijesti i atraktivnim smještajnim kapacitetima.

U filmu je predstavljeno mjesto Velika, rekreacijsko i turističko središte ove destinacije. Nalazi se na nadmorskoj visini od 273 metra i prava je oaza zelenila. Ovdje posjetitelji uživaju u Shhhuma Aquaparku koji se zimi pretvara u čarobnu adventsku bajku s tisućama lampica i bogatim sadržajem za cijelu obitelj.

Osim prekrasnog vodenog parka u kojem posjetitelji mogu uživati cijeli dan, ovdje se nalazi i glavna planinarska polazišna točka za goru Papuk visoku 954 metra. U filmu je prikazano jedno od omiljenih izletišta na području Turističke zajednice Zlatnog Papuka. Park šuma Jankovac smještena je u samom srcu Papuka. Radi se o zaštićenom području posebne skladne ljepote i bujne vegetacije,. Najpoznatije je po 35 metara visokom slapu Skakavcu i dva jankovačka jezera.

Turistička zajednica Zlatni Papuk s razlogom se nalazi na karti svakog pustolova i ljubitelja aktivnog odmora. Ovo područje može se istražiti biciklističkim stazama koje prolaze kroz područje parka od Jankovca do Velike. Uređene biciklističke rute prolaze uz nezaboravne prirodne ljepote, mnoge kulturne i povijesne znamenitosti te kroz bogate vinograde po kojima je ovo područje poznato.

Posjetitelji područja Zlatnog Papuka mogu se okušati u slobodnom penjanju na penjalištu Sokoline koje se nalazi u blizini Velike. Ukupna visina stijene izgrađene od kvarcita iznosi više od 50 metara. Ljubitelji adrenalina mogu iskušati svoju spretnost i na dva vrhunski opremljena poligona u Adrenalinskom parku Duboka za velike i male.

Zlatna Slavonija je uz brojne sadržaje i prirodu od koje zastaje dah poznata i po odličnim vinima, izvornoj gastronomiji i domaćim proizvodima. Sve to može se pronaći na području Turističke zajednice Zlatnog Papuka i to s oznakom izvornosti 100% Papuk – S gore koja pamti more.

Područje Zlatnog Papuka u davnoj je prošlosti bilo otok usred Panonskog mora. Priču o tom nestalom moru donosi Kuća Panonskog mora, posjetiteljsko edukativni centar u Velikoj. Uz najsuvremeniju tehnologiju posjetitelji ondje mogu saznati kakav je život nekada bio na ovim prostorima i što je od njega ostalo danas.

U videu koji je snimio Pointers Travel produkcija – Osijek u suradnji s timom Turističke zajednice Zlatni Papuk, predstavljeni su i smještajni kapaciteti destinacije. Ovo područje svake sezone nudi nove i sve modernije smještajne kapacitete na najskrovitijim mjestima – od kampova do luksuznih vila.

Za sve koji traže pravi odmor, bijeg od svakodnevice i uživanje u prirodi, tišini, miru te izvrsnu hranu, područje Zlatnog Papuka idealna je lokacija. Na njemu će pronaći sve što traže i mjesto je na koje će poželjeti doći ponovno.

Naslovna fotografija: Matija Turkalj/ Park prirode Papuk

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.