Ljetni meni van uobičajenih okvira: lagano, zdravo i lokalno uz dašak pariškog šika

Želite li ovoga ljeta u Zagrebu pojesti nešto uzbudljivo i van uobičajenih okvira, neka vam odredište bude Esplanadin Le Bistro. Chefica Ana Grgić Tomić s dolaskom je ljeta kreirala novi, uzbudljivi sezonski à la carte jelovnik koji je u ponudi od prošloga tjedna.

Ovaj novi kreativni à la carte jelovnik donosi niz privlačnih senzacija, s naglaskom na lagano, zdravo, ljetno i lokalno proizvedeno, uz neizostavni dašak pariškog šika. Cvijet tikvice punjen kremom od ricotte i kozicaterina od guščje jetre s marmeladom od jagoda, repovi kozica na kremi od mladoga graška i mentekrem juha od koprive s kravljom skutom, pečena hobotnica sa šparogamaflambirane nektarine sa sladoledom od bosiljka samo su neka od privlačnih ljetnih jela Le Bistroa koji gostima nudi osvježenje i predah od ljetnih vrućina u svom šarmantnom ostakljenom interijeru i sjenovitom ugođaju živopisne terase.

Uz suvremenu à la carte ponudu kultni zagrebački Le Bistro gostima nudi i svoje isprobane bezvremenske klasike poput Esplanade štrukli koje dolaze i u bezglutenskoj varijanti, kao i privlačan à la carte doručak te predah uz vrhunsku kavu ili rashlađenu čašu pjenušca, poštujući pritom mjere opreza i visoki standard pripreme i posluživanja. Ako imate određene prehrambene navike, alergiju ili intoleranciju na neku od namirnica, na jelovniku su posebno označena jela koja ne bi trebala sadržavati gluten, jela primjerena vegetarijanskoj prehrani i jela prema halal standardima.

Chefica Grgić Tomić ovim jelovnikom donosi pregršt svježih i slasnih namirnica, a prednost daje lokalno uzgojenim i sezonskim sastojcima. Novi jelovnik donosi aromatične istarske tartufe i jadransku škarpinu, skutu i kozji sir iz lokalnog OPG-a, dok su koprive iz obližnjih šuma, a ekstra djevičansko maslinovo ulje dolazi iz Istre. Gotovo cijeli jelovnik temelji se na svježem i kvalitetnom povrću, ribi i morskim plodovima, mesu i sezonskom voću. Jelima se prenosi autentičan okus lokalno uzgojenog, ali i nastoji pružiti potpora malim proizvođačima, misleći pritom i na ekološku održivost.

Sve dodatne informacije o ovoj svježoj ljetnoj ponudi možete pronaći na Le Bistro.

Foto: Arhiva hotela Esplanade

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.