Ljubitelji mandolina i dobre glazbe ponovno uživali u Imotskom

Ponajbolji hrvatski mandolinisti i ove su se godine okupili u Imotskom, koji je po 25. put bio središte mandolinskih orkestara Hrvatske. Festival Mandolina Imota, jedini ovakav u državi, okupio je brojne orkestre i komorne sastave od Zagreba do Dubrovnika. Dva dana puna bogatog glazbenog programa nudila su zaljubljenicima mandoline uživanje u raznolikim skladbama.

Imotski je tako još jednom pokazao kako može biti destinacija koja privlači posjetitelje tijekom cijele godine, a u isto vrijeme i kulturno središte ljubitelja glazbe iz cijele Hrvatske.

Festival je otvoren koncertom filmske glazbe u dvorani glazbene škole dr. fra Ivan Glibotić. Brojne poznate filmske klasike izvodili su orkestar mandolinista i gitarista, te mandolinski komorni ansambl HGGD Sloga iz Zagreba, mandolinski orkestar Sanctus Domnio iz Splita i mandolinski orkestar Imotski.Drugi dan Festivala prošao je u natjecateljskom ozračju u kojem su se natjecali orkestri i komorni sastavi iz Makarske, Zagreba, Splita, Trogira, Pridvorja i Imotskog.

Festival je zatvoren koncertom Sanctus Domnia iz Splita i Ive Perkušića. Svojim izvedbama fada publiku su odveli na ulice Portugala te ih upoznali s tradicionalnim i suvremenim pjesmama.

Osim što okuplja zaljubljenike u mandolinu, iz ovog Festivala su se rodila brojna prijateljstva i glazbene suradnje. Kulturna zraka koja sjaji u Imotskom već 25 godina sjajit će i dalje, sve dok postoje oni koji svoju ljubav prema glazbi i tradiciji nesebično daju ovom događaju.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.