PP Lonjsko polje u humanitarnoj akciji za dječji dom u Sisku

Sjećate se priče o fotografiranju vila i vilenjaka u Parku prirode Lonjsko polje u humanitarnoj akciji, odnosno u sklopu humanitarno-umjetničkog projekta “Naša ljubav za njihova srca”? Priča je dobila nastavak…

Lonjsko polje u humanitarnoj akciji za Dječji dom Vrbina Sisak

Prije nekoliko mjeseci u predivnom ambijentu Lonjskog polja, fotografkinja Iva Lulić Photography i multimedijski umjetnik Zdenko Bašić napravili su serijal fotografija za pomoć djeci smještenoj u Dječjem domu Vrbina u Sisku odnosno za obnovu zgrade i prostorija Doma. Na fotografijama su upravo djeca iz Doma zablistala u ulogama vila i vilenjaka na bajkovitim lokacijama Čigoča, Kratečkog i Mužilovčice.

Bajkovite fotografije nastale u Lonjskom polju sada će poslužiti kao mali poklon svima onima koji će novčano ili na drugi način podržati ovu akciju. Naime, u Domu boravi 26 djece, a sobe treba hitno obnoviti i urediti, treba isušiti vlagu. Također potrebni su kreveti, radni stolovi, stolice, ormari, zastori, madraci, nova stolarija, a i sanitarni prostor treba rekonstrukciju.

Humanitarni projekt, u ime Sisačko-moslavačke županije, pokrenula je Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA. Potporu su dale Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, tvrtka Destinacijski menadžment Zrin, te Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje. U dobrotvornoj akciji sudjeluju multimedijalni umjetnici, fotografi, dizajneri, odgajateljice i mnogi drugi. 

Novčana sredstva prikupljat će se na broj računa: HR5623400091511097425, otvorenog kod Privredne banke Zagreb s naznakom: Donacija za “Naša ljubav za njihova srca”.

Cilj ove akcije je uljepšavanje djetinjstva, te osnaživanje osobnih kapaciteta djece koja žive u Dječjem domu Vrbina tijekom njihova školovanja i odrastanja bez odgovarajuće skrbi roditelja. Akcija traje od 1. studenoga 2020. godine do 9. veljače 2021. godine. Dodatne informacije o ovoj humanitarnoj akciji možete dobiti na broj telefona Sisačko-moslavačke razvojne agencije SIMORA 044/544-204 ili na e-mail: donacije@simora.hr.

Izvori: JU PP Lonjsko polje, SIMORA
Naslovna fotografija: Iva Velesna i Denis Jovanović

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.