Osjetite domaću “vibru” i uživajte u lošinjskim glazbenim tjednima

Klapski nastupi, lošinjske mažoretkinje, folklorna društva, puhački orkestar, mnogobrojni bandovi i drugi obogatit će, tijekom predstojećih tjedana, turističku ponudu Lošinja. Naime, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, u suradnji s Gradom Mali Lošinj, organizira niz događaja pod zajedničkim nazivom Lošinj Music Week(s) – Feel the Local Vibes.

U tijeku je prvi lošinjski glazbeni tjedan

U prvom tjednu u Malom Lošinju događanje su otvorili Klapa Čikat i Folklorna skupina Studenac. Sinoć je pak, na Romantičnim balkonima zasvirao Trio PaSaBi. Program se nastavlja večeras u Velom Lošinju gdje će u 20 sati nastupiti Puhački orkestar Josip Kašman. U 21:30 na glavnom trgu u Malom Lošinju posjetitelje će zabavljati lošinjske mažoretkinje.

Do nedjelje, do kada traje prvi lošinjski glazbeni tjedan, još će nastupiti bendovi Koma Atmosfera i Prezzident, te DJ Hammdy.

lošinjski glazbeni tjedan

– Lošinj Music Weeks osmisli smo zajedno s našim lošinjskim glazbenicima. Radimo tjedne programe i koristimo mjesta koja nisu uobičajene za nastupe – od jedrenjaka logera “Nerezinac”, lošinjskih balkona, pjacala do rivica po manjim mjestima. Riječ je o događanjima koja su više ambijentalnog karaktera, tako da poštujemo sve epidemiološke mjere. S druge strane pomažemo našim lošinjskim glazbenicima i pružamo gostima jedinstveni glazbeni doživljaj na atraktivnim lokacijama, izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Dalibor Cvitković.

Program se nastavlja i u predstojećim tjednima u kojima će lokalni izvođači predstaviti širok spektar glazbenih izvedbi.

– Cilj nam je uz poštivanje epidemioloških mjera i podizanje kulturno zabavne ponude Grada, pomoći našim glazbenicima, udrugama i kulturnim društvima da lakše prevladaju period u kojem su zbog brojnih ograničenja bili onemogućeni vježbati i nastupati, te samim time i ostvarivati prihod. Imamo kvalitetne lokalne izvođače i na ovaj način možemo pokazati svu njihovu raznolikost, izjavila je gradonačelnica Ana Kučić.

Raspored izvedbi objavljivat će se na tjednoj razini, a organizirat će se sukladno epidemiološkim mjerama. I zato ne propustite posjetiti otok Lošinj i doživite lokalnu atmosferu!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.