Mađarska windsurfing reprezentacija pripreme za Olimpijadu odrađuje u Vignju

U Vignju na jugozapadnom dijelu poluotoka Pelješca mađarska windsurfing reprezentacija priprema se za Olimpijske igre u Tokiju. Na svojim uskršnjim pripremama nalazi se trenutno petnaest reprezentativaca Mađarske, a njih dvoje nastupit će na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Reprezentativka Sara Cholnoky prvi put još kao djevojčica boravila je u Vignju prije petnaest godina, a trener Lorand Utassy dolazi u Viganj još od 80-tih godina. Kako ističu u Turističkoj zajednici općine Orebić izbor Vignja za pripreme je bio jednostavan. – Relativno je blizu i s obzirom na geografski položaj možete biti sigurni da će vjetra biti. Unatoč pandemiji ovdje se osjećamo sigurno, trenutno nema velikih gužvi, tako da se možemo koncentrirati isključivo na pripreme, ističu mađarski reprezentativci.

Iako Viganj broji svega tristotinjak stanovnika, već duže je vremena poznat kao mjesto za ljubitelje adrenalinskih sportova. U Vignju se na svakom koraku osjeti sportski duh, vjetar je idealan, puše gotovo svakodnevno, najčešće je to maestral koji je izuzetno pogodan za wind i kitesurfing.

Na Pelješcu će se sigurno s posebnom pozornosti pratiti windsurfing na Olimpijskim igrama u Tokiju, a Viganj se ovime potvrđuje kao jedna od najpoželjnijih europskih lokacija za windsurfing.

Foto i izvor: TZ Općine Orebić

Naslovna fotografija: Pixabay.com

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.