Mali crikvenički suveniri za velike uspomene

Suveniri su najslađi začin većine naših putovanja i izleta. Podsjetnik na sretne trenutke, znak pažnje i ljubavi prema onima kojima ih poklanjamo. Ukrašavaju naše domove, mame osmijeh na lica čak i u najoblačnijim danima.

Turistička zajednica Grada Crikvenice nedavno je osmislila projekt zahvaljujući kojemu će gosti i posjetitelji još dugo pamtiti Rivijeru Crikvenicu. Inspiracija su bile slike Marijana Mavrića, poznatoga slikara iz Selca. Slike koje su prepoznatljive i posebne, baš kao i njihov karizmatičan autor, slike koje kazuju tisuće priča i svjedoče o bogatoj kulturno-povijesnoj baštini ovoga kraja. Prizivaju miris soli, beskrajnu igru plavo-zelenog krajolika, šum mora i Istovremeno bude dječju zaigranost i znatiželju te mudrost iskusnog promatrača.

Nakon što je TZG Crikvenice osmislila motive vezane uz crikveničku rivijeru, Marijan Mavrić je izradio slike. Potom su dizajneri pokazali svoju kreativnost i domišljatost te ponudili široku paletu mogućih suvenira. Za početak su odabrane četiri vrste suvenira – šalice, torbe za plažu, podlošci za kompjutorskog miša i krpica za brisanje naočala. Kako bi ovi prekrasni predmeti bili što dostupniji, TZG Crikvenice je dogovorila njihovu prodaju na dvjema lokacijama u centru Crikvenice – u knjižari i papirnici “Ana” te turističkoj agenciji “Crikvenica Tourist”.

Mavrićeve slike specifičnoga stila na crikveničkim suvenirima – pomalo dječje, naivne, živopisne – bliske su svim generacijama. Bude snažne emocije, a doživljaji svih četiriju mjesta Rivijere Crikvenica vjerodostojno su preneseni na njih. Marijan Mavrić je na svojim slikama uspješno uhvatio tradicijske trenutke – način gradnje u prošlosti oslikavanjem kuće s velikim dvorištem i ljubavnike na tradicijskom plovilu. Ističu se i kulturno-povijesne znamenitosti i posebnosti poput crkve, rive i kaštela, narodna nošnja, te ružmarin, lovor i kadulja kao biljke karakteristične za ovo podneblje.

No ovdje priča ne staje, jer budućnost će donijeti još mnogo novih uporabnih predmeta s Mavrićevim motivima. U planu su gastro-suveniri poput kuhinjske daske za rezanje, pregače ili podložaka za čaše, ručnik, japanke, ležaljka, frizbi, krema za sunčanje kao suveniri za plažu, te suveniri vezani uz zdravlje – podloga za vježbanje i boce za vodu, te još poneka sitnica.

Svaki suvenir s Mavrićevim motivima na svoj način simbolizira identitet Rivijere Crikvenice. Vjerujemo kako će unijeti radost u brojne domove diljem svijeta. Nadamo se kako će uskoro postati dio vaših najdražih uspomena i pozivnica za stvaranje novih. Kad ih vidite, znat ćete da su s Rivijere Crikvenice. I da su kao stvoreni za vašu svakidašnjicu.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.