Mesopusna događanja u Omišlju i Njivicama uz Bljak fest i Traškare

Tijekom maškaranog razdoblja, u Omišlju i Njivicama održat će se dvije originalne manifestacije, kojima se razvija autentičan način proslave ovoga karnevalskog razdoblja te tradicionalno otvorenje Mesopusta uz karnevalske udruge Omišjanski Babani i Babani Omišalj.

Otvorenje mesopusnih događanja održati će se 15. siječnja u 11.30 sati ispred zgrade Općine Omišalj. Kao i uvijek dosad, uz čašu kuhanog vina i zabavni program diže se pust na trgu Prikešte. Pust je do same presude obavijen velom tajne, a svi su pozvani zajedno proslaviti početak petog godišnjeg doba i doznati ime ovogodišnjeg počasnog pusta.

Centralni događaj Mesopusta kao i uvijek dosad je – Bljak fest. Ovaj poznati gastro event vraća se na velika vrata gastronomske karte Kvarnera, ali i šire. U subotu, 28. siječnja 2023.godine, od 13:00 sati na omišljanskoj placi testirajte okusne pupoljke specifičnim specijalitetima pučke gastronomske baštine poput bijelih bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nožica, pilećih vratova, jetrica s roštilja, kiselice, maneštre od lignji i fažola te ostale delicije koje prganizatori još ne žele otkriti.

Sve zainteresirane karnevalske skupine odnosno udruge dobro su došle na Bljak fest, dođite i pokažite svoje maske u punom sjaju. Degustacija sve hrane je besplatna, a zabava garantirana.

Nezaobilazne dječje redute za najmlađe održati će se 21. siječnja u Njivicama, u DC Kijac s početkom u 18.00 sati a nešto kasnije, 4. veljače u Društvenom domu Omišalj u isto vrijeme, vidimo se!

U Spomen-parku Omišalj,  11. veljače s početkom u 18.00 sati održati će se DJ party – Traškare,uz dobru muziku obavezno se maškarajte i uživajte u najvećim hitovima „trash“ muzike koja nas svih vraća u neka malo bolja, plesna vremena.

Koliko truda ulažu karnevalske udruge tokom zimskih mjeseci prvi vide sumještani u Omišlju, na sam Riječki karneval koji se održava 19. veljače, u Omišlju na kružnom toku u 10.00 sati ispratite karnevalske udruge i njihova alegorijska kola na Riječki Karneval, a u svojim maskama prošetati će i dva dana kasnije na Mesopusnom utoreku, u promenadi Omišljem, nakon čega slijedi čitanje presude i paljenje pusta u 17:30 sati na Placi.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.