Mjestašca središnje Istre kriju zanimljive priče – otkrijte ih kroz besplatne razglede

Gosti koji dolaze u središnju Istru najčešće traže aktivan odmor i autentičnu Istru, zanimaju ih biciklističke i pješačke staze, kultura i gastronomija. Upravo stoga Turistička zajednica središnje Istre ove godine organizira već tradicionalan Central Istria free walk tour.

gračišće
Gračišće – ulica Sv. Vid, foto: Julien Duval, izvor: Turistička zajednica središnje Istre

Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) tijekom lipnja, kolovoza i rujna organizira besplatne razglede gradića na vlastitome području – Svetog Petra u Šumi i Tinjana, Pazina, Svetog Lovreča te Gračišća i Pićna. Central Istria free walk tour odvijat će se na hrvatskom i engleskom jeziku u pratnji licenciranog vodiča za Istarsku županiju.

Središnja Istra – besplatni razgledi ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom

  • Ponedjeljak je rezerviran za razgled Pićna i Gračišća. Okupljanje će biti u Pićnu, ispred kapele svetoga Roka. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguća su kušanja vina, maslinovog ulja i destilata.
  • Utorkom će biti organiziran razgled Pazina, a okupljanje će biti ispred Župne crkve Sv. Nikole. U sklopu razgleda moguće je posjetiti i Pazinski Kaštel, odnosno Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina, uz nadoplatu.
pazin
Panorama Pazina, foto: Julien Duval, izvor: Turistička zajednica središnje Istre
  • Srijedom se odvija razgled Svetog Petra u Šumi i Tinjana. Okupljanje će biti na trgu ispred Pavlinskog samostana u Sv. Petru u Šumi. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguć je posjet Hiži Istarskog Pršuta uz prezentaciju i degustaciju istarskog pršuta – Istarski tanjur i čaša vina.
  • Četvrtkom je na redu razgled Svetog Lovreča. Okupljanje će biti u Istarskoj ulici, ispred caffe bara Dom. Šetnja uključuje posjet manifestaciji “Gušti Lovreča”.

Više informacija dostupno je na www.central-istria.com, a prijave su moguće putem elektroničke pošte info@contineo.com.hr ili pozivom na brojeve telefona +385 (0) 52 621 045; +385 (0) 98 982 8045.

Dođite i otkrijte priče šarmantnih mjestašca središnje Istre!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.