Motovun poziva na vikend ljetnih tartufa i motovunskih vina

Ugostitelji i vinari Motovuna, u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Motovun, pozivaju već drugu godinu zaredom na Motovun Wine Experience – Vikend ljetnog tartufa i motovunskih vina, koji će se održavati od petka 23.7. do nedjelje 25.7.2021. u sljedećih osam ugostiteljskih objekata na području Motovuna u vremenu od 12 do 22 sata.

U promotivnoj cijeni menija od 250 kn po osobi nude se tri slijeda predjelo, glavno jelo i desert na bazi ljetnog crnog tartufa – tuber aestivum, uz uključeno besplatno sljubljivanje odnosno wine pairing s vinima osam motovunskih vinarija. Svaka vinarija se predstavlja s dvije etikete iz svog asortimana, tako da ćete imati priliku birati između čak 16 različitih vinskih etiketa Benvenutti – Malvazija Istarska 2020, Teran Anno Domini 2017, Bertoša – Pinot sivi 2020, Rosé pjenušac 2020, Fachin – Teran 2020, Malvazija Istarska 2020, Fakin – Muškat žuti 2020, Malvazija Istarska 2020, Novak – Teran 2018, Borgonja 2019, Roxanich – Chardonnay Sorrele 2013, Cabernet Sauvignon 2008, Tomaz – Teran Barbarossa 2017, Sauvignon Blanc 2020. i Valenta – Sauvignon Blanc 2020, Muškat bijeli 2020.

Doznajemo što vas očekuje i u sklopu bogate gastronomske ponude koju su za vas pripremili motovunski ugostitelju u sklopu ovog događanja, a s obzirom na bogat menu sigurni smo kako će svatko pronaći nešto po svom guštu. U konobi Fakin očekuje vas grubo kosani juneći file začinjen maslinovim uljem, kaparima, slanim inćunima i crnim ljetnim tartufom kao predjelo, teleći odrezak u vlastitom umaku s crnim tartufom, pireom od pastrnjaka i zapečenim mladim keljom kao glavno jelo te domaći ravioli s crnim tartufom za desert. Mondo će vas dočekati s domaćom paštetom od pilećih jetrica s crnim tartufom i bakalarom na istarski s crnim tartufom, slijedi MONDO’S BISS – polenta s crnim tartufom & domaće tagliatelle s crnim tartufom kao glavno jelo te Panna cotta s preljevom od meda s crnim tartufom za desert.

Restorani nude tri slijeda a rezervacije su obvezne

Konoba „Pod Voltom” priprema goveđi carpaccio s crnim tartufom kao predjelo, a lungića u umaku od crnog tartufa & domaći fuži s crnim tartufom za glavno jelo, dok je čokoladni kolač s crnim tartufom za desert. Restoran Pod Napun dočekuje vas s Gran canapé Nobile – istarskmi pršutom položenim na prepečenom kruhu i vlastitom namazu s crnim tartufom, slijede Zmajeve brazde – polenta s crnim tartufom izbrazdana tagliatom od junećeg bifteka kao glavno jelo te bogata povitica odnosno domaća povitica s čokoladnim preljevom i crnim tartufom kao desert.

Bistro bar Montona gallery za predjelo priprema domaću krem juhu od celera s crnim tartufom, slijede teleći medaljoni u umaku od crnog tartufa, te za desert domaći sladoled s crnim tartufom. Restroran Kaštel prirpema raviole punjene mesom boškarina s umakom od crnog tartufa kao predjelo, juneći file s umakom od crnog tartufa na kremi od buče i julienne povrćem u woku za glavno jelo te čokoladni užitak s crnim tartufom kao desert za kraj. Restoran Roxanich za predjelo priprema domaću polentu s crnim tartufom, za glavno jelo brancina u beurre blanc umaku s crnim tartufom te mousse od bijele čokolade s crnim tartufom. Taverna Casa Rossa nudi pjenicu od skute i crnog tartufa s domaćim sirom za predjelo, biftek u umaku od crnog tartufa s kroketima kao glavno jelo te krem karamel s crnim tartufom za desert.

Promotivne cijene ovih menija su 250 kn po osobi za navedena tri slijeda predjelo, glavno jelo i desert na bazi ljetnog crnog tartufa – tuber aestivum, uz uključeno besplatno sljubljivanje odnosno wine pairing s vinima osam motovunskih vinarija u restoranima koja odaberete i rezervirate svoje mjesto. Svaka vinarija se predstavlja s dvije etikete iz svog asortimana, tako da ćete imati priliku birati između čak 16 različitih vinskih etiketa Benvenutti – Malvazija Istarska 2020, Teran Anno Domini 2017, Bertoša – Pinot sivi 2020, Rosé pjenušac 2020, Fachin – Teran 2020, Malvazija Istarska 2020, Fakin – Muškat žuti 2020, Malvazija Istarska 2020, Novak – Teran 2018, Borgonja 2019, Roxanich – Chardonnay Sorrele 2013, Cabernet Sauvignon 2008, Tomaz – Teran Barbarossa 2017, Sauvignon Blanc 2020. i Valenta – Sauvignon Blanc 2020, Muškat bijeli 2020. Dođite u pitoreskni srednjovjekovni dragulj unutrašnjosti Istre i uživajte u svim čarima autentične eno-gastronomske ponude!.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.