Nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije – Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja

Dobra klima, blagi brežuljci te čista i očuvana priroda, kao i bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta oduvijek su bili izvor za uzgoj i pripremu najukusnije domaće hrane i vina. Ovdje se hrana oduvijek pripremala na tradicionalan način, od namirnica uzgojenih u vrtu, na polju, u voćnjaku, vinogradu ili od onih pronađenih i ulovljenih u stoljetnim šumama. Okusi su to u kojima je očuvana svježina, ljubav, jednostavnost i umijeće pripreme hrane. A uz jelo idu najbolja vina koja svojim okusom griju srce i vesele dušu.

Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja 2023

Nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 17. studenoga do 3. prosinca 2023. godine u 104 ugostiteljska objekta s područja dvanaest županija i grada Zagreba koji su za nadolazeće dane pripremili tradicijska jela spravljena od tradicijskih namirnica na tradicionalan način, ali i ona pripremljena u suvremenoj kulinarskoj obradi i prezentaciji.

Zajednička je to manifestacija nosioca standarda i sustava Turističkih zajednica županija koja se četvrtu godinu uspješno organizira  na nacionalnoj razini. Projekt Okusi Hrvatske tradicije bavi se unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, umrežavanjem nosioca standarda Okusi tradicije, te sustavnim razvojem novih lokalnih turističkih proizvoda i događanja u području eno-gastronomije i kulture blagovanja u cjelini.

Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja
Foto: Stipe Boščić

Zavirite u bogatu paletu hrvatskog gastronomskog blaga i već od 13 eura uživajte u slijedu od tri tradicijska jela čija se priprema, u objektima nosiocima standarda Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja, s ljubavlju njeguje i danas. Jela su to čiji  mirisi i okusi osvajaju  dušu i tijelo, a blagovanje pretvaraju u istinski doživljaj i užitak.

juha od poriluka
Foto: Stipe Boščić

Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja okupljaju čak 12 ugostiteljskih objekata

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvanaest je ugostiteljskih objekata koji su nosioci standarda Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja koji sudjeluju u nacionalnim Danima Okusa hrvatske tradicije i u kojima za vrijeme trajanja manifestacije možete kušati u slijedu tri tradicijska jela po promotivnim cijenama.

Potražite to zadovoljstvo i uvjerite se u njega u odabranim objektima nosiocima standarda Okusi Hrvatske tradicije – Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja.

pašteta od janjetine
Foto: Stipe Boščić

Dobro došli i dobar Vam tek.

Više informacija nalazi se na službenim stranicama Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

logo tz bbž htz

Izvor i foto: Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije
Autor naslovne fotografije: Stipe Boščić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.