Najoriginalnija zagrebačka šetnja je ona s Kolumbinama – tura za koju se traži karta više!


Vodimo vas u “Šetnju s Kolumbinama” zanimljiv interaktivni razgled Donjeg i Gornjeg dijela grada Zagreba pješice u vidu predstave u pokretu s elementima Commedie dell’Arte i elementima kazališnog klauna.

Ova zanimljiva ruta posebna je po mnogočemu, a izvode ju glumice sa profesionalnim iskustvom u kazališnim, tv i filmskim produkcijama, konkretno u predstavi su dva glumačko izvođačka lika Kolumbina Irena Matas turistička djelatnica, glumica i pjevačica te Kolumbinotica Tea Šimić naša akademska glumica.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Projekt je izvedbenog, interaktivnog, turističkog, edukativnog i kostimiranog karaktera. Temeljen je autorskim tekstom ispremiješanim istovremeno hrvatskom povijesnom, kulturnom i umjetničkom baštinom iz područja književnosti (Matoš, Ujević, Držić, Krleža, Zagorka, Preradović itd) , kazališta (Glembajevi-Krleža, Dundo Maroje-Držić,Gosp.Svinjarević-Moliere na kajkavskom itd), glazbe (Ja ljubim, Moja je ženica, Marijana) i filma (Tko pjeva zlo ne misli). Protkan je povijesnim činjenicama kao i legendama dobrim dijelom vezanim uz znamenite lokacije kroz koje prolazi. Predstava k tome obiluje standardnim hrvatskim jezikom, dijalektalnim hrvatskim, raznim narječjima, izrekama te tuđicama povijesno saživljenim na hrvatskim prostorima (germanizmi, talijanizmi, turcizmi, mađarizmi) kao i nekim mrtvim i živim jezicima (latinski, engleski,njemački, turski,talijanski). Ovaj jedinstveni i originalni razgled grada Zagreba u vidu interaktivne predstave u pokretu u sebi nosi i elemente expressive art terapije” ističe autorica ove zanimljive priče Irena Matas.

Predstava u pokretu  je u cijelosti prevedena na engleski jezik te je prilagođena za potrebe izvođenja stranim gostima u gradu Zagrebu pod nazivom “Walk with the Kolumbinas DownTown”.

Kako doznajemo od autorice projekta za jesen 2021 gdoine u planu je postavljanje predstave na engleskom “Walk with the Kolumbinas UpperTown” u trajanju od sat vremena, a za ovogodišnji Advent planiraju autorsku pjesmu na engleskom jeziku sa dijelovima teksta iz predstave koja bi trebala biti u stilu pjesama iz mjuzikala, asve ćr popratiti i video spot “Kolumbinas Christmas Medley”.

Osim poklona koje sudionicima osiguravaju sponzori, mali i veliki šetači i  šetačice su pozvani biti aktivnim sudionicima predstave u za to predviđenim dijelovima pa tako mogu pljeskati, pjevati, pucketati prstima, statirati, uzvikivati ili čak biti intervjuirani. Kako i pretpostavljate it svega navedenog ova predstava je izuzetno zabavna, vesela i razdragana.

Ako smo vas zainteresirali za ovu zanimljivu zagrebačku rutu onda morate još znati kako je mjesto polaska kod spomenika Zdenac života ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a sve informacije o datumima izvođenja, rezervacijama i kupovini ulaznica mogu se dobiti putem maila.

Inače cijeli ovaj projekt sadrži i dva kratka turističko-umjetnička filma: “Šetnja s Kolumbinama” te te „Advent with the Kolumbinas“ Zagreb, Croatia & New York City ,USA oba u režiji Daria Radusina, a scenario potpisuje autorica projekta Irena Matas. Zanimljivo kako su oba filmska uratka selektirana na brojnim filmskim festivalima u cijelom svijetu, a iza njih su i brojne nagrade.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.