Nakon 42 dana karantene jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj otvara svoja vrata


Aquatika u Karlovcu naš jedini slatkovodni akvarij nakon ograničenja rada zbog epidemije koronavirusa ponovno otvara vrata posjetiteljima u ponedjeljak.

Radit će svaki dan osim nedjelje od 10 do 17 sati, uz ograničenje broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u akvariju na najviše 50 osoba. Ograničenje broja osoba izračunato je prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u odnosu na površinu prostora u kojem se zadržavaju posjetitelji. Tijekom boravka u akvariju razgledavati se može uz održavanje preporučenog razmaka od 2 metra, isključivo za individualne posjetitelje.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Maksimalna zaštita zdravlja posjetitelja i djelatnika osigurati će se korištenjem zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava, te pojačanim prozračivanjem prostora. Na ulazu u akvarij obavezno je dezinficirati ruke sredstvima za suho pranje ruku, a tijekom razgleda strogo je zabranjeno dodirivati površine.

Foto: https://aquariumkarlovac.com

Kvake i rukohvati te ostale površine koje se često dodiruju redovito će se čistiti dezinfekcijskim sredstvima.

Posjetitelji tijekom razgleda mogu koristiti besplatan audio vodič kojem pristupaju s vlastitim pametnim mobitelima.

Preporučuje se plaćanje karticama, a kako bi posjetitelje potaknuli na takav način plaćanja odobrili su popust od 5% na iznos kupovine.

Grupne posjete, rezervacije prostora i korištenje dječjih igrališta trenutno nije moguće ostvariti. Ugostiteljski objekt ne radi, a njegova ponovna aktivacija planira se za 11.svibnja. Boravak posjetitelja na akvarijskom trgu moguć je uz korištenje razmaka od 2 metra.

Projekt slatkovodnog akvarija u Karlovcu prepoznala je i potpomogla Europska unija osiguravši iznos od 36.222.282 kune, dok njegova konačna vrijednost iznosi 36.691.939 kuna.

Izvor: Aguatika Karlovac

Članak se nastavlja ispod oglasa

Naslovna foto: Denis Stošić

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.