Nakon prošlogodišnje stanke FloraArt se vraća na Bundek

Međunarodna vrtna izložba FloraArt, ove će godine doživjeti svoje 55. izdanje. Sjajna je to vijest za sve ljubitelje zagrebačke florističke priredbe koja će od 10. do 16. svibnja Bundek ponovno pretvoriti u raskošnu i mirisnu cvjetnu oazu. Najveći hortikulturni događaj, odnosno najveći međunarodni sajam cvijeća u ovom dijelu Europe ove će godine, prema najavama, okupiti više od 200 izlagača. Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, okupit će se na jednom mjestu domaći i strani izlagači, a izložbu bi moglo posjetiti i više stotina tisuća posjetitelja.

Prema očekivanjima organizatora, ukoliko ne dođe do znatnog pogoršanja vezano uz situaciju s koronavirusom, Floraart se neće bitno razlikovati u odnosu na prijašnje godine. Na vanjskom dijelu predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Uz izbor najboljih u navedenim kategorijama u planu je i održavanje natjecanja “Hrvatski KUP florista” i “Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća”. Natjecanja florista i učenika bit će zatvorena za javnost, ali će nakon ocjenjivanja biti izložena i moći će se pogledati kroz cijelo vrijeme trajanja izložbe.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama. Važan dio izložbe bit će edukativni program na otvorenom prostoru kroz brojna predavanja i prezentacije.

Ljubitelji prirode i cvijeća, nakon prošlogodišnje pauze, konačno će doći na svoje, očekuju ih prekrasne cvjetne kompozicije na cijelom prostoru jezera, pravi praznik za tijelo i dušu!

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.