Nastavak edukacijskih aktivnosti kroz projekt “Zlatna Slavonija Eno & Gastro”

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije već drugu godinu zaredom provodi niz edukacijskih aktivnosti za ugostitelje, vinare i vlasnike kušaonica kroz projekt “Zlatna Slavonija Eno & Gastro” u suradnji sa chefom Brankom Ognjenovićem i sommelierom Darkom Lugarićem.

Branko Ognjenović
Branko Ognjenović

U tjednu od 9. do 13. listopada, chef Ognjenović je unutar ovog projekta održao dvodnevna poslovna savjetovanja u ugostiteljskim objektima Zlatni Lug i Schön blick. Tijekom ovih savjetovanja, radio je s vlasnicima i osobljem ugostiteljskih objekata na poboljšanju njihove ponude i kreiranju novih jela, uključujući jela prilagođena osobama s posebnim prehrambenim potrebama.

Sommelier Darko Lugarić u prostoru Kutjeva d.d. održao je dvije edukacije/ radionice za vinare i vlasnike kušaonica. Na prvoj radionici na temu Pjenušava vina regije u korelaciji s ostalim pjenušavim vinima Hrvatske napravila se usporedba stilistike pjenušavih vina Slavonije s relevantnim pjenušcima Plešivice, Istre, Kvarnera i Dalmacije. Zaključak radionice je da iako je Slavonija poznata pretežito po proizvodnji bijelih, a sve više i crnih vina, ponuda pjenušaca ne zaostaje za drugim regijama.

Darko Lugarić
Darko Lugarić

Druga radionica za vlasnike kušaonica na temu Unapređenje ponude kušaonica u kvaliteti ponude bila je podijeljena u dva dijela. Teorijski dio bazirao se na pravilnom odabiru vina i redoslijedu posluživanja istih te na paketima ponuda u smislu količine vina i hrane. Zatim je uslijedilo sljubljivanje hrane i vina u kušaonicama. Chef Branko Ognjenović pripremio je nekoliko jela koja se mogu pripremiti uz degustaciju u kušaonicama:

  • Namaz od patlidžana
  • Namaz od graha i karameliziranog luka
  • Kanape od ajvara i čvaraka s masti
  • Interpretacija tortilje s bučinim sjemenkama, ajvarom, čvarcima i bučinim uljem
  • Pohana piletina s majonezom na krekeru.
Zlatna Slavonija Eno Gastro
Izvor fotografije: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

Projekt se nastavlja daljnjim održavanjem poslovnih savjetovanja i vinskih radionica za ugostitelje i vinare s područja Zlatne Slavonije.

Izvor i foto: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.