Nastavak projekta Illuminate Vodnjan

U četvrtoj fazi projekta “Illuminate Vodnjan” Turistička zajednica grada Vodnjana osvjetlila je crkvu svetog Franje Asiškog koja se nalazi nedaleko Parka kažuna, na zapadnom izlazu iz grada Vodnjana, na cesti za Bale. Kroz ovaj projekt turistička zajednica u ranijim godinama je osvijetlila neke od kulturnih znamenitosti koje su se na taj način željele dodatno istaknuti te omogućiti njihovu vidljivost i noću.

Tako je u prijašnjim godinama, na zanimljiv način osvijetljen Park kažuna. Kažuni su vidljivi noću s glavne ceste želeći dobrodošlicu u Vodnjan, a s prednje strane privlače pozornost posjetitelja da u njih uđu, jer djeluje kao da je netko zaboravio ugasiti svjetlo.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U nastavku projekta Illuminate Vodnjan osvijetljena je palača Bettica u centru Vodnjana, gdje je smješten muzej grada Vodnjana. Palača je osvijetljena jednostavnom, decentnom rasvjetom kako bi zasjala noću. Povodom inauguracije skulpture “Uliki – All´ulivo” autora Gualtiera i Simonea Becka Moccenia, osvijetljena je sama skulptura i drvored maslina neposredno u blizini skulpture.

U ovogodišnjoj fazi projekta osvijetljena je crkva sv. Franje Asiškog. Crkva s freskama iz četrnaestog stoljeća, građena je u osmom stoljeću, a nakon drugog svjetskog rata pao joj je dio pročelja i krov koji je saniran. Crkva je osvijetljena u istoj nijansi kao i Park kažuna, s obzirom kako se nalazi nedaleko parka, a napajanje je solarno. Nije bilo nikakvih radova na samoj crkvi, niti u njenoj unutrašnjosti.

Park kažuna i crkva sv. Franje Asiškog čine jednu cjelinu. Želja je osvjetljenjem kažuna i crkve zaintrigirati posjetitelje, kako bi poželjeli ovdje prošetati noću, u društvu ili možda sami i uživati u predivnim kamenim divovima i šarmantnoj crkvi. I jedni i drugi čine dio bogate kulturne i povijesne baštine vodnjanštine.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.