Ne propustite Dan Hrvatske na National Geographicu

Autohtona kuhinja, prirodne ljepote, te znanje i inovacije samo su jedan mali dio onoga što Hrvatska može ponuditi svijetu. I upravo će u tom kontekstu Lijepa naša u nedjelju 19. rujna biti predstavljena na programu poznatog National Geographica. Oko 170 zemalja svijeta imat će priliku upoznati Hrvatsku tijekom Dana Hrvatske na National Geographicu, inače jednom od najgledanijih svjetskih televizijskih kanala. Kroz tri različite emisije naša će zemlja biti prikazana kao top destinacija za sve zaljubljenike u istraživanje, gastronomiju, avanturu i znanost.

Niz će započeti u 21 sat kada će Gordon Ramsay, škotski kuhar, ugostitelj, kritičar hrane i još puno toga, u svojoj emisiji Gordon RamsayNeistražene kuhinje istražiti hrvatsku kuhinju. Stručni vodiči bit će mu lokalno stanovništvo i domaćin, naš poznati kuhar David Skoko. Ramsey je emisiju posvetio gastro otkrivanju upravo Hrvatske. U epizodi “Hrvatska obalna pustolovina” Ramsay roni, peca i lovi životinje na farmi kako bi otkrio prvoklasne kulinarske dragulje.

Nakon upoznavanja s kulinarskim specijalitetima, u 22 sata na red dolaze prirodne ljepote… i to iz zraka. Emisija Europa iz zraka od svog prvog prikazivanja privukla je veliko zanimanje gledatelja. Zračna putovanja nekima od najznačajnijih zemalja svijeta otkrivaju brojne tajne, a u trećoj sezoni red je došao i na Hrvatsku. Zračni obilazak će između ostaloga otkriti remek-djelo rimske arhitekture, raj za penjanje i prirodno poplavno područje veličine New Yorka.

I na kraju Dana Hrvatske na National Geographicu bit će prikazana emisija Automobili iz snova – Unutar tvornice, koja prikazuje nevjerojatna luksuzna vozila, od prvog vara do finalnog poliranja. Epizoda koja će se emitirati 19. rujna u potpunosti će biti posvećena Rimac automobilima, odnosno “najbržim električnim automobilima koji dolaze iz dosad nepoznate zemlje u automobilskom svijetu”.

Radi se o sjajnoj promociji Hrvatske, pošto National Geographic putem svih svojih platformi dopire do oko 433 milijuna kućanstva u 171 državi svijeta.

Naslovna fotografija: Screenshot National Geographic

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.