Nakon osam dana završio “najtiši reli na svijetu”

Spektakularnom utrkom pored Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu završilo je osmo izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu – “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2021”. Radi se o jedinstvenom projektu koji objedinjuje e-mobility i turizam stvarajući novu “nišu” u premium turističkoj ponudi, pri tome promovirajući upotrebu električnih vozila, prirodne ljepote Hrvatske i zelene tehnologije.

Ova turističko-tehnološka promocija Lijepe naše započela je 23. svibnja u Istri, a tijekom osam dana odvozio se ukupno 1.251 kilometar, i to na relacijama od Rovinja, Opatije preko Zadra, Smiljana do Zagreba, grada domaćina koji podržava projekt još od 2014. godine.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Timovi iz čitave Europe krstarili su panoramskim cestama kroz šest županija, posjetili su deset gradova i pet nacionalnih parkova i parkova prirode. Sudionici su uživali u dozi adrenalina kroz utrke na dvije lokacije te u vrhunskom eno-gastro doživljaju na svakoj zaustavnoj lokaciji.

Završetak događanja obilježila je i svečana ceremonija proglašenja pobjednika i uručenja pehara, koje je pobjednicima uručio veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Andrew Stuart Dalgleish. Prva tri mjesta zauzeli su: Franz Maier iz Njemačke, Manuel Strohmeier iz Austrije i Elisa (Alexander) Goldberg iz Njemačke.

Okupljeni su na svim zaustavnim lokacijama mogli vidjeti razna e-vozila poput svih modela Tesli, Škode Enyaq IV, WV ID-3, e-Twinga, Opel Mokka-e, e-Smarta te Jaguar I-Pace, inače vozilo sponzora British Embassy u Zagrebu čiji su predstavnici i aktivno sudjelovali na reliju odvozivši dionicu Zadar – MC Nikola Tesla – Plitvice – Zagreb.

Iz godine u godinu uz podršku partnera ovaj događaj promiče svijest o e-mobilnosti, važnosti dobivanja energije iz obnovljivih izvora te Hrvatskoj kao “e-mobility friendly” turističkoj destinaciji s obzirom da prije relija 97% sudionika nikad nije bilo u Hrvatskoj te im je reli zapravo prvi kontakt s Hrvatskom, a nakon kojega su gotovo svi najavili ponovni dolazak i privatno.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.