Noć kazališta, unatoč pandemiji, u više od 40 gradova

Noć kazališta 2020. održat će se u cijeloj Hrvatskoj, u više od četrdeset gradova i mjesta. Kao i veliki broj manifestacija i događanja u ovoj koronavirusnoj 2020. godini, tako ćemo i Noć kazališta dijelom moći pratiti online. Unatoč teškoj epidemiološkoj situaciji veliki je odaziv sudionika, a program je bogat, no na žalost broj posjetitelja će sigurno biti manji u odnosu na prethodne godine. Moglo se to, između ostaloga čuti na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni ovogodišnji programi i sudionici.

‘Unatoč otegotnim okolnostima za društveni i kulturni život, kazališta se ne predaju. Publika nam dolazi u granicama dopuštenim epidemiološkim mjerama i preporukama. S obzirom na prilagodbu kazališta i ove godine svi ćemo biti spremni za uvjete u kojima ćemo održati i 12. manifestaciju’ – između ostaloga rekla je koordinatorica projekta Sandra Banić Naumovski.

Noć kazališta počinje već 19. studenog

Noć kazališta 2020. održavat će se od 19. do 27. studenog. Prve predstave odigrat će se u Grubišnom Polju i Zadru, a manifestacija će završiti na otoku Korčuli. Najveći broj sudionika, odnosno kazališta, svoje će predstave upriličiti središnjeg dana manifestacije, 21. studenog. Svečano otvaranje Noći kazališta, kao i predstavu kazališta Gavella “Cigla” moći će se pratiti i na internetu.

‘Zbog posljedica potresa “Cigla” se neće održati u kazalištu u Frankopanskoj, nego u Dječjem kazalištu Dubrava. Odlučili smo se za ovu predstavu, jer je to jedna od naših uspješnica. Mislimo kakao je izuzetno važno proslaviti ovu svečanost kazališta koja u trenutnim okvirima možda neće biti toliko svečana, ali važno je da Noć kazališta opstane, pa makar i u online prijenosima’ – naglasio je Dražen Ferenčina iz Kazališta Gavella.

Noć kazališta manifestacija je koja se prvi puta održala 2008. godine u Dječjem kazalištu Dubrava i Šibenskom kazalištu. Godinu dana kasnije već je upriličena diljem Hrvatske, a 2010. proširila se van granica i postaje Europska noć kazališta. Svake godine Noći kazališta pridružuje se barem jedan novi sudionik, a ove godine to je Udruga knezovi Krčki Frankopani s otoka Krka. I ovoga puta manifestaciju je podržalo Ministarstvo kulture i medija RH. Posebna savjetnica ministrice kulture i medija Iva Hraste Sočo izrazila je zadovoljstvo velikim odazivom sudionika u trenutnim uvjetima.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.