Krenuli noćni vlakovi prema Dalmaciji uz 40% niže cijene karata

Od 1. srpnja do 3. rujna 2023. godine sezonski noćni vlakovi povezuju kontinentalnu Hrvatsku s Dalmacijom. Radi se putničkim vlakovima Hrvatskih željeznica, a u odnosu na prošlu godinu kada je prema Dalmaciji vozio jedan noćni vlak, u ovoj sezoni kontinent i obalu povezivat će dvije noćne linije.

noćni vlakovi, tračnice
Foto: Pixabay

Uz činjenicu kako je povećanjem broja noćnih vlakova osigurano i više mjesta za putnike, treba napomenuti kako je za putovanje ove godine potrebna rezervacija.

Noću se može voziti u oba smjera od Vukovara preko Vinkovaca, Siska i Zagreba do Splita te od Osijeka preko Bjelovara i Zagreba do Splita, priopćili su iz HŽ-a Putnički prijevoz.

Vozni red

  • 1840 Vukovar (16.49) – Vinkovci (17.27) – Sisak (21.10) – Zagreb GK (22.30) – Split (6.56)
  • 1841 Split (20.59) – Zagreb GK (5.59) – Sisak (7.09) – Vinkovci (10.33) – Vukovar (11.06)
  • 1880 Osijek (19.45) – Bjelovar (23.39) – Zagreb GK (1.09) – Split (9.13)
  • 1881 Split (22.18) – Zagreb GK (6.46) – Bjelovar (8.12) – Osijek (12.04)

Zbog izvođenja radova na relaciji Vukovar – Vinkovci i obrnuto, putnici će biti prevezeni autobusima. Može se putovati i prema Šibeniku, uz presjedanje u Perkoviću. Putnici u noćnim vlakovima mogu kupiti kartu za spavaći vagon, vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, uz mogućnost prijevoza bicikala. Vlak iz smjera Vinkovaca u svojem sastavu imat će i vagon-restoran.

Foto: Turistička zajednica grada Splita

Tko ima povlastice na karte?

Cijene karata prema obalnim destinacijama snižene su 40%. Ako se karte kupuju online tu je i dodatni popust od 5%. Svi putnici trebaju rezervirati mjesto u vlaku. U slučaju da putnik putuje u vagonu za spavanje ili vagonu s ležajima, uz cijenu karte dodatno se naplaćuje korištenje postelje ili ležaja. Uz to, na relaciji Zagreb – Split – Zagreb voze i četiri dnevna vlaka. 

Djeca i učenici prevoze se besplatno sukladno pilot-projektu besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH.

Također, redovni studenti mogu po cijeni mjesečne karte od 9,95 EUR (74,97 kn) neograničeno putovati vlakom na području RH sukladno pilot-projektu povoljnijeg prijevoza redovnih studenata.

putovanje, noćni vlakovi
Foto: OyeHaHa/ Pixabay

Uz to, i stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz na svim relacijama unutar RH.

Tijekom prošle turističke sezone u sezonskim vlakovima prevezeno je oko 90.000 putnika u unutarnjem i 180.000 u međunarodnom prijevozu, odnosno ukupno oko 270.000 putnika.

Više informacija putnici mogu pronaći na internetskoj stranici HŽPP-a. Također, i ove ljetne sezone voze međunarodni sezonski vlakovi iz Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Naslovna fotografija: Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.