Nordijsko hodanje u Kostreni je “in”

Kostrena je od 20. ožujka do 22. svibnja 2022. domaćin zanimljive manifestacije pod nazivom “Dani nordijskog hodanja”, a tijekom tog perioda nedjelje u Kostreni će biti u znaku nordijskog hodanja i pješačenja uz stručni nadzor licenciranih voditelja.

Nakon dva uspješna i aktivna vikenda, manifestacija se nastavlja po novoj, atraktivnoj ruti koja prolazi plavim i zelenim dijelom Kostrene.

„Dani nordijskog hodanja” nastavit će se ove nedjelje, 3. travnja, a program hodanja i pješačenja kreće u 10 sati stazom dugom 7,5 km kilometara na srednje zahtjevnoj ruti od Žurkova kod JK Galeb, pored motela Sv. Lucija, Plodina, Glavana, do utvrde Solin. Ruta se nastavlja šumskim putem, preko Glavana, kraj crkve Sv. Lucije i Žuknice natrag do Žurkova.

Za prvih 50 sudionika koji se prijave na startu, organizator je pripremio štapove za hodanje, a sudjelovanje u programu i korištenje štapova je besplatno. Program će voditi stručni voditelji, a organizator sudionike podsjeća da obuku sportsku opremu, ponesu zaštitu od sunca i dovoljno tekućine, te da u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost. Hodnja traje približno 2,5 sata.

Ovu manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo, te Nordic walking team iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom.

Za sve programe prijave se primaju neposredno prije početka aktivnosti. Informacije o programima mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na mail kao i u TZO Kostrena.

Foto: TZ Kostrena

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.