Nova crikvenička rivijera dočekat će prve turiste u svibnju

Projekt dogradnje luke Crikvenica najznačajniji je projekt od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica te jedno od najvećih ulaganje u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije. Projekt ulazi u završnu fazu te se očekuje kako će novo pristanište za brodove na županijskoj brodskoj liniji Crikvenica-Šilo (otok Krk) biti spremno već ove turističke sezone.

– Drago mi je vidjeti kako radovi svakim danom sve više napreduju i kako se bližimo realizaciji ovog vrijednog projekta. Trenutačno su postavljeni svi betonski montažni elementi koji čine Malu paladu, čime je ona poprimila svoj konačni oblik. Također, započelo je i izvođenje kamenarskih radova, odnosno postavljanje kamenih poklopnica i obložnica. Što se tiče zapadnog lukobrana, na prvih 50 metara upravo se izvode kamenarski radovi na postavljanju kamenih poklopnica kao i na popločavanju hodne površine, dok je na preostalom dijelu lukobrana u tijeku realizacija jednog od ciklusa predopterećenja betonskih blokova koji čine trup lukobrana, istaknuo je ravnatelj crikveničke Županijske lučke uprave Mario Kružić te dodao kako se u skoro vrijeme planira betoniranje jedine preostale obaloutvrde na samom vrhu lukobrana.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nakon realizacije projekta, stanovnicima otoka Krka bit će pristupačnije medicinske te usluge obrazovanja, a stvorit će se i preduvjeti za zapošljavanje na kopnu. Drugim riječima, dnevne će migracije biti puno jednostavnije, znajući da je riječ o liniji kojom se godišnje preveze oko 15 tisuća putnika. Dovršenjem projekta zadovoljit će se svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka Krka.

Projekt je gotovo u cijelosti financiran sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru specifičnog cilja – povećanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike, te sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razvoj luka otvorenih za javni promet. Vrijednost projekta iznosi gotovo 33 milijuna kuna.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.