Obnavlja se najposjećenija staza Parka prirode Papuk

Park šuma Jankovac iz vikenda u vikend neumorno obara rekorde posjećenosti, a ukoliko ste ju u posljednjih nekoliko dana posjetili, mogli ste primijetiti radove na rekonstrukciji Grofove poučne staze. Ta kružna staza duga 2,3 kilometra koja otkriva brojne biološke, geološke i kulturno – povijesne fenomene Papuka ovom rekonstrukcijom dobit će i sigurnosnu i vizualnu dodatnu vrijednost.

Iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. trenutno se provodi Podmjera “Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava”- tipa operacije “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture”. Spomenuta mjera prepoznata je kao izvrsna prilika za ulaganje u Grofovu stazu koja je još 2006. godine nagrađena od strane Hrvatske turističke zajednice u kategoriji originalne turističke destinacije kontinentalne Hrvatske.

U sjeverozapadnom dijelu Parka, na području Đedovice, rekonstruiran je i most na stazi Stari hrastovi koja kroz autohtonu šumu bukve i jele vodi do Starih hrastova, zaštićenog spomenika prirode.

Na mjestu starog vidikovca Kapavac izgrađen je potpuno novi pa će posjetitelji moći uživati u pogledima prema mađarskim gorama sa sjevera, dok se prema jugu osim Požeške i Dilj gore mogu nazrijeti i bosanske planine. Vrijednost ukupnog ulaganja je 743.480 kuna, a Ugovorno tijelo je Ministarstvo poljoprivrede.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.