Obucite svoje prugaste majice i dođite na Ribarski dan u Bašku

Još od davne 1910. godine Ribarski dan je važan dio tradicije i povijesti Baške. Manifestacija koja je započela kao natjecanje među mještanima, brzo je postala nezaobilazan dio turističke ponude koja svake godine oduševljava brojne posjetitelje u Baški.

Unatoč ograničenjima zbog epidemioloških mjera, osmišljen je zanimljiv i raznovrstan program Ribarskog dana. Ostajući vjerni tradiciji, uz povlačenje mreže i defilea ribarskih barki, turističkih brodova i brodica, nastupa KD “Šoto” i sopaca, ovoga vikenda posjetitelje očekuju i interpretacijske šetnje, projekcije filmova Klonimira Seršića na temu Ribarskog dana, posjete ribarskom muzeju Buymer u Veloj luci te zanimljiv program Dječjeg ribarskog dana.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Organizatori najavljuju i odličnu glazbu, pa će tako ove godine na Ribarskom danu gosti, ali i domaćini moći uživati u promenadnim nastupima klape Zvonimir, klape Intriga, Trio Bajs i Frula banda.

Za najmlađe tu je Dječji ribarski dan. U sklopu njega djeca će moći posjetiti “Zaljev sirena”, sudjelovati u radionicama, prezentacijama, te maloj školi ribolova u kojoj će iskusni ribari svoje vještine prenijeti na mlade sudionike Ribarskog dana.

Tijekom vikenda održat će se dvije interpretacijske šetnje po nazivom “More, more…” koje će posjetiteljima, ali i mještanima, pružiti mogućnost da na zanimljiv, dinamičan i interaktivan način urone u magiju malog mjesta s velikom tradicijom. Uz interpretacijske šetnje, za one koji žele znati više o ribarskoj tradiciji Baške, organizirane su i besplatne posjete ribarskom muzeju Buymer.

Zbog ograničenog kapaciteta, za interpretacijske šetnje i posjete muzeju Buymer obavezna je prijava telefonom ili na e-mail adresu Turističke zajednice općine Baška.

U petak, 30. srpnja u 21 sat, u bašćanskoj galeriji Zvonimir otvorit će se izložba riječkog likovnog umjetnika Brune Paladina. Kako bi s vašeg ljetovanja i Ribarskog dana sa sobom mogli ponijeti savršenu uspomenu, na već sada atraktivnim lokacijama u Baški bit će postavljeni photo points s tematskim foto okvirima koji će svaku vašu fotografiju učiniti zaista posebnom uspomenom.

Naslovna fotografija: Luka Tabako/ Turistička zajednica općine Baška

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.