Opatija Svjetski dan turizma obilježava šetnjama i kulturnim programom

Svjetski dan turizma na različite će se načine obilježiti diljem Hrvatske, pa tako i u Opatiji. U subotu, 26. rujna u 10 sati kreće Aktivna šetnja kroz povijest Opatije, nordijsko hodanje, a lagana šetnja trajat će dva sata. Za sve sudionike organizirani su štapovi za hodanje.

Dan kasnije, u nedjelju 27. rujna, u isto vrijeme krenut će šetnja kroz povijest Opatije u društvu povijesnih likova. Na hrvatskom i engleskom jeziku, ova vođena kostimirana šetnja predstavit će sudionicima grad i njegovu prošlost iz perspektive poznatih ličnosti poput Isadore Duncan ili Friedricha Juliusa Schülera.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U slučaju loše vremenske prognoze šetnje će se otkazati, a o čemu će obavijest biti na visitOpatija.com.

Tijekom trajanja ovog programa, Opatijci i njihovi gosti imat će priliku besplatno razgledati jednu zanimljivu izložbu. U subotu i nedjelju od 10 do 13 te od 18 do 21 sat u Švicarskoj kući bit će otvoren postav “Dobar tek, carice Sisi” koji predstavlja unikatno porculansko posuđe carske obitelji iz Kraljevske palače Gödöllő. Setovi neprocjenjive vrijednosti proizvedeni su po specijalnoj narudžbi obitelji Habsburg. Službeni kraljevski porculan bio je bijele boje sa zlatnim ukrasima i monogramom FJ povrh mađarske krune, no pozornost plijene i jednostavni artikli u ružičastoj i ljubičastoj, omiljenim bojama carice Sisi. Svjetski dan turizma jedna je od posljednjih prilika za razgled ove dobro posjećene izložbe, koja ostaje otvorena do 30. rujna.

Ulaz na izložbu, kao i sudjelovanje u šetnjama, besplatno je, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Naslovna fotografija: Djevojka s galebom
Foto: Petar Kürschner, TZG Opatije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.