Opatija u veljači u znaku ljubavi: Romantično uređen grad čeka zaljubljene

Kamo za Valentinovo? Naš prijedlog je Opatija koju su uz prigodnu rasvjetu, ispunile stotine srca i romantičnih poruka. Ljubav će vladati Opatijom u veljači i mjesec posvećen zaljubljenima obilježit će romantična atmosfera u gradu kao i brojni programi posvećeni najuzvišenijoj emociji, onoj koja je uzrok svih ljudskih čežnji, nadanja, ushita i sretnih trenutaka. Ljubav je utkana i u same „temelje“ Opatije, jer turistička povijest ovog grada počela je izgradnjom Ville Angioline, kao dara bogatog poduzetnika voljenoj supruzi. Na tim su temeljima nastale i brojne romanse među aristokracijom i slavnim gostima grada tijekom njegovog turističkog razvoja, a prekrasni parkovi sa skrovitim stazama, duga šetnica uz more i tople večeri osvijetljene zvijezdama i danas pružaju savršenu scenografiju za posebne trenutke udvoje. Ne iznenađuje stoga što je Opatija prije nekoliko godina proglašena jednim od najromantičnijih gradova u Europi i etablirala se kao iznimno popularna destinacija za vjenčanja.

Ove veljače taj romantični potencijal grada dodatno će naglasiti prigodna rasvjeta na javnim prostorima, ali i stotine srca i poruka kojima je Turistička zajednica grada Opatije ukrasila parkove, trgove i ulice. Nakon adventske čarolije koja je osvojila Hrvatsku i svijet, sada će Opatija poručiti – „osjeti ljubav“. Naime, prigodno uređenje grada svoje će „digitalno proširenje“ dobiti na društvenim mrežama i drugim komunikacijskim kanalima gdje se nastavlja kampanja usmjerena vjernim dosadašnjim gostima, ali i onima koji će se tek „zaljubiti“ u Opatiju, uz poziv na nove susrete u gradu čim to bude moguće.

Valentinovo kao „praznik“ ljubavi jedan je od najljepših motiva za posjet Opatiji, a mi smo ga ove godine odlučili dodatno uljepšati svim zaljubljenima koji posjete grad tijekom veljače. Odlične reakcije i brojne pohvale koje smo dobili za adventsku čaroliju motivirale su nas da i „mjesec ljubavi“ obilježimo uz romantičnu atmosferu, prigodnom rasvjetom i posebnim uređenjem. Uz posjetitelje Opatije, u njemu će moći uživati i naši „virtualni“ gosti, s kojima ćemo ostvariti kontakt putem društvenih mreža i drugih digitalnih kanala. Tako nastavljamo promotivne aktivnosti za 2021. godinu koje su započele Adventom i koje su Opatiju pozicionirale kao jednu od najzanimljivijih domaćih destinacija. Želimo u ovim izazovnim vremenima punim nepoznanica nastaviti slati „dobre vibracije“ i pozitivne emocije diljem Hrvatske i svijeta, stoga nakon adventske čarolije svima šaljemo – ljubav iz Opatije, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Romantičnu atmosferu u Opatiji pružit će i jedinstvena „glazbena podloga“. U subotu, 13. veljače održava se Dora, izbor hrvatske pjesme za Eurosong, na kojem dominiraju upravo ljubavne note. Kao nastavak opatijske tradicije glazbenih festivala koja je obilježila čitavo prošlo stoljeće te ostavila niz vječnih hitova u kojima uživaju generacije, Dora u Opatiji okuplja hrvatsku glazbenu kremu koja se upravo na tom festivalu predstavlja s pjesmama koje pišu ponajbolji domaći i strani skladatelji. Samo Valentinovo obilježit će glas Marka Tolje i njegova interpretacija najpoznatijih ljubavnih pjesama. U velikoj dvorani centra Gervais 12. i 14. veljače održat će se koncerti „All You Need is Love“.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.