Opatijska rivijera kulisa za novu britansku seriju

Britanski filmaši u Opatiji snimaju dramsku seriju čija se radnja događa 1926. godine na talijanskoj rivijeri. Serija “Hotel Portofino” snima se na opatijskoj rivijeri, jer kvarnerska ljepotica svojom prirodom, ali i ugodnom i opuštenom atmosferom podsjeća na popularnu talijansku rivijeru.

Hotel Portofino

Unatoč pandemiji koronavirusa i svim poteškoćama oko putovanja, renomirani filmaši nisu mogli odoljeti ljepotama Opatije. Ekipe ITV-a i BritBoxa, kojima su u Opatiji domaćini Liburnia Hotels & Villas, oduševljene su prirodnom ljepotom opatijske rivijere i vilom u kojoj snimaju seriju. U planu su već i programi s vodičima koji će gostima pokazivati lokacije snimanja na kojima su “oživjele” scene Hotela Portofino.

Serija će se ovog ljeta snimati u Portofinu i duž hrvatske obale, a s prikazivanjem će započeti 2022. godine. Radi se o obiteljskoj drami punoj emocionalnih uspona i padova s klasičnom misterijom koja se provlači kroz seriju i kulminira dramatičnim vrhuncem. Radnja prati kćerku bogatog industrijalca koja se seli u Italiju kako bi u prelijepom primorskom gradiću Portofino otvorila vrhunski britanski hotel. Serija ima tipični britanski šarm, ali i dramsku komponentu ozbiljnog vremena u kojem se događa.

https://www.facebook.com/watch/?v=858393798090454

Producent Nebojša Taraba iz producentske kuće Drugi plan rekao je kako će se serija prikazivati u Velikoj Britaniji, Americi, Australiji i Italiji i kako se radi o projektu koji bi mogao imati nekoliko sezona, što je izuzetna promocija za ovaj dio Hrvatske.

Fotografije: Liburnia Hotels i Villas

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.