Opatijska rivijera kulisa za novu britansku seriju

Britanski filmaši u Opatiji snimaju dramsku seriju čija se radnja događa 1926. godine na talijanskoj rivijeri. Serija “Hotel Portofino” snima se na opatijskoj rivijeri, jer kvarnerska ljepotica svojom prirodom, ali i ugodnom i opuštenom atmosferom podsjeća na popularnu talijansku rivijeru.

Hotel Portofino

Unatoč pandemiji koronavirusa i svim poteškoćama oko putovanja, renomirani filmaši nisu mogli odoljeti ljepotama Opatije. Ekipe ITV-a i BritBoxa, kojima su u Opatiji domaćini Liburnia Hotels & Villas, oduševljene su prirodnom ljepotom opatijske rivijere i vilom u kojoj snimaju seriju. U planu su već i programi s vodičima koji će gostima pokazivati lokacije snimanja na kojima su “oživjele” scene Hotela Portofino.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Serija će se ovog ljeta snimati u Portofinu i duž hrvatske obale, a s prikazivanjem će započeti 2022. godine. Radi se o obiteljskoj drami punoj emocionalnih uspona i padova s klasičnom misterijom koja se provlači kroz seriju i kulminira dramatičnim vrhuncem. Radnja prati kćerku bogatog industrijalca koja se seli u Italiju kako bi u prelijepom primorskom gradiću Portofino otvorila vrhunski britanski hotel. Serija ima tipični britanski šarm, ali i dramsku komponentu ozbiljnog vremena u kojem se događa.

Opatija Riviera is increasingly becoming a hot filming location for international productions. Liburnia Hotels and Villas is proud to be the host to the filming team behind the new exciting series Hotel Portofino coming to TV screens in 2022!

Posted by Liburnia Hotels and Villas on Thursday, June 10, 2021

Producent Nebojša Taraba iz producentske kuće Drugi plan rekao je kako će se serija prikazivati u Velikoj Britaniji, Americi, Australiji i Italiji i kako se radi o projektu koji bi mogao imati nekoliko sezona, što je izuzetna promocija za ovaj dio Hrvatske.

Fotografije: Liburnia Hotels i Villas

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.