Otok Hvar ponovno proglašen najboljim otokom u Europi

Otok Hvar dobio je još jedno svjetsko priznanje, veliku nagradu čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler, čiji su ga glasovi svrstali na sam vrh najboljih otoka na svijetu i donijeli titulu najboljeg otoka u Europi!

Condé Nast Traveler i ove je godine, po 34. put organizirao izbor najboljih svjetskih otoka, a za Nagradu po izboru čitatelja glasovalo je više od 800 tisuća glasača. Proglašenje nagrada održano je u ponedjeljak, 5. listopada 2021., kada su objavljeni laureati po kontinentima, a upravo je otok Hvar ponovno nakon 2019. godine zasjao na prvome mjestu europske liste najboljih otoka.

Uz Hvar, u pet najboljih otoka svrstani su grčki otoci Mykonos, Zakynthos, portugalska Madeira te talijanski otok Ischia.

Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posjetu tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima, te ističe poznatu hvarsku statistiku – kako je upravo ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje. Ovaj ugledni svjetski časopis naglašava i bogato povijesno nasljeđe grada Hvara – ističući tvrđavu Fortica kao nezaobilazni kulturni spomenik. Također, urednici pišu i o poznatoj žetvi hvarske lavande, koja postaje jedna od glavnih atrakcija u ljetnim mjesecima.

Važno je napomenuti kako su po prvi puta u gradu Hvaru najbrojniji bili turisti iz Sjedinjenih Američkih Država koji su ostvarili preko 13.000 dolaska i 38.000 noćenja.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.