“Otok ljubavi” pravi je raj na zemlji za sve romantičare

Južno od Zadra smjestio se otok Pašman, otok sreće i radosti koji jednostavno izaziva posjetitelje da ga posjete zbog svojih prirodnih ljepota koje dolaze u obliku bogate kulture, bistrog mora, ukusnih domaćih proizvoda i mnogih drugih posebnosti. Ljubitelji aktivnog odmora, adrenalinskih sportova, nautičari, parovi i svi oni koji tek žele uživati u miru Pašman će doživjeti kao jednu od idealnijih destinacija naše obale.

Najromantičniji hrvatski otok
Srcoliki otok Galešnjak jedna je od ljepota koja krasi Hrvatsku obalu i naglašava koliko je naša turistička ponuda posebna i jedinstvena. Naime, Galešnjak je otočić smješten u Pašmanskom kanalu između otoka Pašman i mjesta Turanj na kopnu, a nevjerojatan je upravo zato što slovi za najpoznatije jadransko srce. Galešnjak je poznat kao Otok ljubavi zbog svog srcolikog oblika, a mnogi turisti iz godine u godinu posjećuju taj ljubavni, nenaseljeni otok jer je uistinu poseban i na svijetu ih u tom obliku postoji tek tri.

“Galešnjak je u privatnom vlasništvu, ali zaista vlasnici nikada nisu sprječavali nikoga u posjetu ovog iznimnog prirodnog dragulja koji se nalazi na području naše TZO Pašman”, kaže Petra Perinović iz Turističke zajednice općine Pašman.

Zbog svog posebnog i romantičnog oblika Galešnjak je prepoznat i kao idealna destinacija za izricanje sudbonosnog da pa mnogi budući mladenci mjesecima unaprijed rezerviraju termin ove atraktivne lokacije za vjenčanja. Kristalno čisto more i šljunčane plaže koje su idealne za sunčanje i kupanje privlače pak brojne turiste; kako domaće tako i strane.

Prirodne ljepote i aktivni turizam

Otok Pašman puno je puno više tek od otoka s prekrasnim plažama, odličnom gastronomijom i bogatom kulturnom baštinom. Svi obožavatelji aktivnog odmora i avanturisti bit će oduševljeni odličnom ponudom jer Pašman uistinu odiše atraktivnim pustolovinama, no mir i prekrasan ambijent nešto je zbog čega se turisti vraćaju ovom mjestu.

„Najveće bogatstvo su tradicija i ugodni domaćini koji svoje goste svakoga puta dočekaju s gostoprimstvom čemu u prilog ide činjenica da se gosti iz godine u godinu vraćaju na Pašman. Također veoma atraktivna ciklo destinacija s dvije staze brdskom i rekreativnom“, pojašnjava Perinović zašto je baš ovaj otok jedna od popularnijih destinacija u Hrvatskoj.

Na otoku Pašmanu se nalaze dvije biciklističke staze od toga jedna brdska i jedna rekreativna staza. Tako, staza 7 je zahtjevna i prepuna prekrasnih vidikovaca s kojih se pogled pruža na Pašmanski kanal i Kornate s druge strane, a staza 8 je jednostavnija i proteže se kroz svih devet mjesta otoka Pašmana.

Zadovoljni brojem dolazaka

Jedno od naselja koje svakako morate posjetite ako se nađete na Pašmanu je Dobropoljana koja se smjestila podno Bokolja. Poznata je po kvalitetnoj turističkoj ponudi koja se sastoji od biciklizma, aktivnog bavljenja sportom na otvorenom, planinarenju na brdu Bokolj, a nezaobilazan je i odmor na prekrasnoj plaži s koje se promatraju najljepši izlasci i zalasci sunca.


Još jedno čudesno naselje na otoku Pašmanu koje oduševljava mnoge turiste je maleno mjesto Mrljane. Ako ste u potrazi za mirnim obiteljskim odmorom, u društvu prijatelja ili partnera želi provesti opuštajući godišni odmor, Mrljanje će vas kupiti na prvu. Pješčana plaža okružena tamarisima pravi je raj na zemlji, a dalmatinske igre „na boće“ ovdje ne nedostaje.


Svako od devet naselja posebno je i specifično po nečemu, a više o samoj ponudi ovog prekrasnog otoka pogledajte na stranici Pasman.hr.

“Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim brojkama kako za mjesec srpanj tako i na razini čitave godine. Ostvarili smo noćenja i dolaske preko 90 posto u odnosu na prošlu godinu. Najčešći gosti su iz Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Češke, Austrije i Slovačke”, za kraj poručuje Perinović.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.