Ovaj vikend svi vinski puti vode na Festival graševine

Festival graševine sljubljuje vino i glazbu, okuplja vinske stručnjake i brojne ljubitelje vina i dobre zabave. Posjetitelji iz svih krajeva Hrvatske u subotu 4. lipnja uživat će do dugo u noć slaveći graševinu, sudjelujući u programu i bogatoj gastro ponudi.

Graševina je po broju zasađenih trsova i po količini proizvedenog vina najvažnija sorta vina u Hrvatskoj. Festival graševine održava se svake godine u Kutjevu, a promovira graševinu kao najznačajniju hrvatsku lozu te Slavoniju, odnosno Vinogorje Kutjevo kao destinaciju za vinski turizam.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Službeni radni dio, odnosno ocjenjivanje čak 125 uzoraka najboljih graševina je završen. Graševine su se ocjenjivale u četiri kategorije, odnosno svježe graševine (berba 2021.), odležane graševine (berba 2020. i starije), predikatne graševine i pjenušci.

Program 4. lipnja u Dvorcu Kutjevo započinje s tri vinske radionice u trajanju od 10 do 14 sati: Pjenušci od graševine ili nemirne graševine, zatim slijedi Kutjevo Grand Cru i na kraju Nacionalno blago; za koje je struka rekla “nikada ovakav niz vina nije predstavljen, a jedino vinska regija Slavonija i hrvatsko Podunavlje može ponuditi ovo u Hrvatskoj”.

Za radionice je ostala možda još poneka ulaznica, što možete provjeriti na POVEZNICI.

festival graševine

Ako već niste stigli rezervirati jednu od radionica organizatori vas pozivaju na Salon ocjenjenih vina gdje u vremenskom periodu od 14 do 17 sati možete kušati preko 100 vrhunskih graševina u Hrvatskoj. Ulaznica za posjetitelje je 50 kuna, koju možete kupiti na glavnom ulazu u Dvorac Kutjevo (južna strana parka – kod kružnog toka).

Program se nastavlja na Trgu graševine gdje će biti postavljeni štandovi izlagača – vinara. U 17 sati počinje Vinski maraton, koji se nastavlja drugim zabavnim događanjima. Cijeli doživljaj zaokružit će večernji koncert u 21 sat na Trgu graševine.

Izvor i fotografije: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.