Ovi živopisni gradovi najpogodniji su kandidati za objave na društvenim mrežama

Što je život bez malo boje? Vrijeme je da se oprostite od blagdanske sjete i uljepšate novu godinu nadahnućem za novo putovanje. Budući da se više od pola (57%) putnika želi uputiti na destinacije bogate lijepim prizorima koje mogu objaviti na društvenim mrežama, Booking.com je odabrao pet živahnih gradova diljem svijeta u čijim vizurama putnici mogu uživati i koji su najpogodniji kandidati za objavljivanje na Instagramu.

Od mirnih zaseoka pastelnih boja u Indiji do redova kuća duginih boja u Argentini, putnici mogu uroniti u slikovita odredišta koja su pravi užitak za oči – i podijeliti svoju radost na društvenim mrežama. 

Chefchaouen, Maroko

Chefchaouen, poznat i pod nadimkom “plavi biser Maroka”, smješten je na sjeverozapadu, u podnožju planina Rif. Odlikuje se umjetničkim ozračjem i kućama obojenim raznim nijansama plave boje, a jedan je od najljepših gradova u sjevernoj Africi i san svakog fotografa. Stara gradska jezgra (medina), gdje se štandovi s kožnim proizvodima i tkalačke radionice nižu duž kamenih ulica, pravi je bombon marokanskog i andaluzijskog utjecaja, sa svojim kućama intenzivno plavih zidova i krovova pokrivenih crvenim crijepom.

Putnici mogu posjetiti posebne tržnice (sukove) i čajane u ovoj starinskoj četvrti tijekom obilaska Chefchaouen Private City Tour uz pratnju lokalnog vodiča, a potom se uputiti u tvrđavu, muzej ili veliku džamiju gdje će doznati vrijedne pojedinosti o povijesti i kulturi Maroka.

Onima koji žele najbolji pogled na ovaj plavi grad lokalni putnici iz Booking.com-ovih Zajednica za putovanja koji su prethodno posjetili ta odredišta, najtoplije preporučuju penjanje na vrh džamije. Posjet možete začiniti obilaskom Chefchaouen Food Tour i otkriti najbolja jela marokanske kuhinje. Putnici mogu kušati jela kao što su pastilla (rustikalna slatko-slana pita s mekanim komadićima piletine, usitnjenim bademima i toplim začinima) i b’ssara (živahna, gusta juha od boba koja se tradicionalno poslužuje za doručak uz dodatak maslinova ulja i kima) – pratiteljima na Instagramu sigurno će poteći slina.

Jaipur, Indija

Očaravajući grad Jodhpur, glavni je grad savezne države Rajasthan i ulaz u najblistaviju indijsku saveznu državu. Poznat je i kao “Ružičasti grad” jer su gotovo sve zgrade u boji terakote. Za to je zaslužan princ Maharaja Sawai Ram Singh, koji je želio zadiviti princa Alberta prilikom njegove posjete 1976. godine i iskazati mu toplu dobrodošlicu bojenjem cijelog grada.

Jodhpur je obavezna postaja u indijskom kulturnom trokutu: putnike će ostaviti bez daha gradska palača koja izgleda poput pčelinjeg saća, višebojna vrata zatvorenog dvorišta Pritam Niwas Chowk, koja predstavljaju četiri godišnja doba i kraljevski opservatorij boje hrđe.

Putnici mogu rezervirati obilazak Guided City Tour on a Tuk-tuk tijekom kojega će posjetiti živahne ulice Jodhpura i vlastitim tempom uživati u divotama ovoga grada slavne prošlosti i sadašnjosti – savršeno za sve željne fotografija koje mogu objaviti na društvenim mrežama. Možda naiđete i ne pokoju besposlenu devu!

Buenos Aires, Argentina

Otputujte u živahni Buenos Aires, smješten na zapadnoj obali rijeke Rio de la Plata i posjetite četvrt La Boca, doslovno “usta” glavnog grada Argentine. U ovoj lokalnoj četvrti uske su uličice obrubljene kaleidoskopom živo obojenih limenih kućeraka, koje se često prikazuju kao simbol Buenos Airesa. Uputite se u znamenitu ulicu El Caminito i uživajte u fotografiranju moćnih grafita, ulične umjetnosti, uličnih svirača i plesača tanga.

Od vrućeg tanga do pikantnih bifteka, Buenos Aires nudi obilje atrakcija vrijednih Instagrama: Putnici mogu posjetiti Casa Rosada (Ružičasti dvorac), postati navijač kluba Boca na žuto-plavom nogometnom stadionu La Bombonera ili posjetiti tjednu narodnu tržnicu Feria De Mataderos, gdje će otkriti šarene ručne radove i konjičke vještine argentinskih kauboja.

Živahna umjetnička scena omiljena je kod putnika, kao i fenomenalan noćni život, od tradicionalnih konoba do mračnih noćnih klubova za svaku vrstu klijentele, a sve također toplo preporučuju lokalni putnici iz Booking.com-ovih Zajednica za putovanja koji su prethodno posjetili ta odredišta.

Cape Town, Južna Afrika

Iskusite spoj kultura, kuhinja i krajolika u prekrasnom gradu Cape Townu. Razmazit će vas bogatstvo njegovih prirodnih divota, umjetnosti, dizajna i kulture. Očekujte sve – od snježno bijelih plaža do ljubičastih zalazaka sunca, pogleda na zelene planine i živopisno obojenih kuća u četvrti Bo-Kaap, koja je zahvaljujući nastambama duginih boja poznata kao jedno od mjesta najzanimljivije za objavljivanje na Instagramu.

Obilazak Half-day Culture and Township Tour odličan je način da naučite još više o četvrti Bo-Kaap, povijesnom domu malajske zajednice, čiji su pripadnici bojali svoje kuće kao izraz osjećaja slobode. Ovaj je grad smješten u jugozapadnom kutu Južne Afrike, u podnožju veličanstvenog Nacionalnog parka Table Mountain, poznatog po suncu, moru i krajoliku. Izaberite obilazak Off-the-beaten-track Table Mountain Tour i pratite lokalnog vodiča do slikovitih staza i panoramskih fotografija planine Lion‘s Head, zaljeva Table Bay i otoka Robben tijekom uspona na ovu legendarnu planinu. Lokalni putnici preporučuju uspon na planinu u vrijeme zalaska sunca, jer je tada moguće foto-aparatom zabilježiti najdivnije prizore.

Otok Burano, Italija

Burano se sastoji od četiri otoka i odvojen je trima kanalima, a nalazi se u sjevernom dijelu Venecijanske lagune. Poznat je po profinjenoj čipki i kućama živih boja. Ružičasta, crvena, plava, žuta, visoka, niska, uspravna, nagnuta – svaka kuća smještena na širokom pojasu ispred kanala različite je boje, oblika i veličine, ali sve se prekrasno odražavaju u zelenim bojama kanala.

Svoj su dom na otoku našli veliki umjetnici među kojima su Baldassare Galuppi, Remigio Barbaro i Pino Donaggio. Bilo da šetaju trgom Piazza Galuppi ili posjete muzej čipke, putnici mogu uroniti u jedno od najslikovitijih mjesta na svijetu.

Izvor fotografija: Booking.com

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.