Pakirajte kofere: Sve je spremno za najveći festival u Hrvatskoj nakon pandemijske stanke

Nakon dvogodišnje pandemijske stanke, svi su se zaželjeli festivala, većih okupljanja i bezbrižne zabave – a napokon je i došlo vrijeme za to! U Hrvatsku dolazi Sea Star, prvi veliki festival nakon dvije godine pauze. Umag će naredna dva dana vrvjeti glazbom i obožavateljima, a očekuje se da će festival posjetiti na desetine tisuća fanova iz više od 40 zemalja svijeta.

Ovo je četvrto izdanje Sea Star Festivala, a stiže u lagunu Stella Maris 27. i 28. svibnja 2022. godine, uz Welcome Party 26. svibnja i Closing Party 29. svibnja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Sva tri dosadašnja izdanja su privukla veliki broj posjetitelja i premašila očekivanja čime je Sea Star Festival zasluženo ostvario dvije nominacije za najbolji europski festival. U prekrasnu lagunu Stella Maris stižu brojna velika imena sa svjetske i regionalne scene.

Sea Star Festival je zaslužan i za sve raniji dolazak ljeta i otvaranje sezone kupanja i lansiranje nove turističke sezone jer je velik broj gostiju koji su najavili svoj dolazak u Umag i okolicu. S obzirom na veliku navalu smještaja i popunjene smještajne kapacitete, organizacijski tim se pobrinuo kroz svoju turističku agenciju osigurati dodatne smještajne jedinice.

Koje izvođače ćete čuti u prekrasnoj umaškoj laguni?

Ondje vas čeka najveća ikad postavljena glazbena pozornica u Istri, a osim tehno zvijezde Amelie Lens, jedne od najvećih hip-hop grupa u povijesti Cypress Hilla, Umag će u laguni Stella Maris ugostiti i vodeće regionalne izvođače kao što su Konstrakta, Senidah, Vojko V, z++, Grše te brojna popularna imena elektronske scene poput Adiel, Brina Knauss i Insolate.

Prošlog tjedna je objavljeno kako će u Umagu, osim ranije objavljenih headlinera, nastupati i pobjednici Eurosonga, ukrajinska rap grupa Kalush Orchestra. Bend koji je vrlo brzo postao svjetska senzacija će svoj prvi koncert nakon pobjede održati baš u Hrvatskoj.

Na dosadašnjim izdanjima festivala nastupala su velika svjetska imena kao što sut: DJ Fatboy Slim, Robin Schulz, Prodigy, Hurts, Wu Tang i mnogi drugi. Regionalna imena koja su do sad nastupala na umaškoj pozornici su: Tram 11, Elemental, Vojok V, Dječaci, Hladno pivo i drugi.

Dok ste ondje, nemojte propustiti obići i grad Umag koji je najzapadnije mjesto u RH i skriva zanimljivu povijest. Na prvu će vas osvojiti svojim šarmom, a šetnju iskoristite za obilazak Umaških gradskih zidina, gradske jezgre, a oduševit će vas i izložbe u umaškim galerijama, među kojima se ističe Galerija Marin unutar gradskih zidina.

Naslovna fotografija: Pixabay (ilustracija)

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.