Pet hrvatskih otoka preporučio je američki Business Insider

Američki web portal Insider Travel Report, namijenjen putničkim agentima diljem svijeta, u svojoj objavi pod nazivom „Turisti u Hrvatskoj vraćaju se na glavne atrakcije“ piše o ublažavanju putničkih restrikcija i otvaranju zemlje za turiste, s obzirom da Hrvatska ima odličnu epidemiološku situaciju i jedna je od europskih zemalja koja bilježi najmanju stopu zaraženosti korona virusom.

100 predivnih otoka diljem svijeta koji nisu toliko razvikani, opis je članka koji na popisu predstavlja i naše otoke Vis, Šoltu, Mljet, Brač i Hvar.

Vis

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Biser hrvatskih otoka, otok Vis veći dio svoje novije povijesti bio je poprilično zatvoren za turiste budući je služio kao vojna baza do kasnih osamdestih godina. Prekrasne plažae i neistražene osamljene uvalama idealne su za odmor svima koji traže mir i spokoj”, naglašava je u tekstu za Insider Renee Sundgren iz Topdeck Travela.

Otok Vis posebno je istaknuo Vis je i Jason Goldberg, direktor SpaSeekersa, koji također kao prednost ovog otoka nagalasio tišinu i mir koji vladaju.

Šolta

Na Šoltu trebate otputovati ako želite osjetili tradicionalni otočni život i ako želite pobjeći od gužve. Šolta je poznata po medu od divljeg ružmarina i maslinovom ulju koje se pravi od plodova više od tisuću godina starih stabala masline” pohvalila je Šoltu glasnogovornica portala Travel Supermarket Emma Grimster te preporučila i lokalnu i autohtonu gastroponudu ovog otoka.

Hvar

“Poput većine dalmatinskih otoka i Hvar ima idilične plaže i kristalno plavetnilo mora. Preporučio bih najam mopeda i obilazak tajnovitih uvala i plaža. Noću je zabavno i živo” poručio je Leon Sicilliano, video producent u Business Insideru i Insideru također dodajući kvalitetnu gastro ponudu otoka s naglaskom na svježu ribu.

Brač

“Ako tražite nešto malo mirnije, ja bih vam definitivno preporučio Brač” poručio je u tekstu izvršni direktor KAYAK Europe John Lee Saez dodajući kako je Brač povolniji od Hvara i na njemu ćete vidjeti prirodnu ljepotu Hrvatske.

Mljet

Mljet je u tekstu posebno opisan kao najzavodljiviji jadranski otoka. “Status nacionalnog parka otok čini još atraktivnijim, a na Mljetu nema gužve. Najviše posjetitelja gravitira prema turističkoj enklavi oko Pomene, a ostatak otoka praktički je netaknut i daje vam dozu mira koja uistinu oduzima dah” zaključio je direktor tvrtke müvTravel Michel Karam.

U članku se navodi kako su granice zemlje otvorene onima koji u Hrvatskoj posjeduju nekretninu ili brod te odgovarajuću dokumentaciju za ulazak u zemlju, ali i onima koji imaju rezervacije u hotelu, kao i potvrde charter kompanije ili putničke agencije. Istaknuto je kako se turistički sektor u Hrvatskoj polako oporavlja, a najbolji pokazatelj za to je turistički promet u prvom tjednu otvaranja, to jest od 11. do 17. svibnja kada je zabilježeno 9 tisuća dolazaka turista i 85 tisuća noćenja. Svakako, najveći broj dolazaka ostvarili su domaći gosti i slovenski turisti.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Navodi se kako Hrvatska očekuje povećanje turističkog prometa s drugih tržišta, prije svega iz obližnjih zemalja koje su lako dostupne cestom, poput Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Poljske i Njemačke, a značajan porast turističkih dolazaka očekuje se početkom srpnja, kada se procjenjuje da će veliki broj međunarodnih zrakoplovnih kompanija nastaviti s radom.

Croatia Airlines je već uvela domaće letove koji spajaju Zagreb sa Splitom i Dubrovnikom, a nastavljeni su i letovi s drugih europskih odredišta poput Frankfurta i Amsterdama. Brojni ostali letovi za Hrvatsku nastavljaju se u lipnju i srpnju, među njima i oni prijevoznika Lufthansa, KLM, Air France, British Airways, Turkish Airways, Aegean Airlines, Air Serbia i Qatar Airways.

Izvor: HTZ

Naslovna foto: Pixabay.com Ivan Bagić

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.