Pogledajte autentičan promotivni film Vrsina – manje poznate, ali zanimljive destinacije

Udruga za održivi razvoj ruralnog područja Eko selo Vrsine predstavila je promotivni film o ljepotama Vrsina – manje poznate, ali izuzetno zanimljive ruralne destinacije marinske Zagore u srednjoj Dalmaciji. Selo Vrsine nalazi se u srednjoj Dalmaciji u zaleđu općine Marina i samo 10 km od grada Trogira.

Pitanje za sve vas – jeste li čuli za za Vrsine? Ako niste pogledajte video i otkrijte tajne ruralnog kraja koji vas čeka nadomak obale.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Video je uistinu poseban i zanimljiv te uspijeva u svom zadatku, a to je privući interes na ovo zanimljivo eko selo koje je predstavljeno kao idealna zelena, sigurna i kvalitetna destinacije za opuštajući odmor.

Video pod naslovom Undiscovered Croatia – a land of incredible stories” je u suradnji s Ecobnb platformom za promociju održivog turizma nastao u sklopu EU programa Erasmus za mlade poduzetnike. Autori su se odmakli od uobičajene video razglednice, koristeći element storytellinga, odnosno priče uz prikaz održivih aktivnosti, tradicionalne gastronomije i kulturne baštine Vrsina. Primjena elemenata transformativnog turizma i kreativna sloboda omogućili su da naprave nešto drugačije.

U Eko selu Vrsine gosti mogu rezervirati baštinsku kuću s bazenom, prošetati ili provozati se starinskim biciklom uz drevne suhozide, kupiti košaricu punu organskih proizvoda i zdravog mikrozelenja od lokalnih poljoprivrednika, posjetiti lokalnu konobu koja poslužuje svježa i ukusna tradicionalna jela, od farme do stola. Ili u konačnici, upoznati lokalne stanonvike, koji će pokazati tradicionalne prakse, zanate i vještine koje se poštuju stoljećima, pridružit im se u berbi smokvi i maslina.

Zanimljiv detalj je i kako je Sylvia Nunes, učiteljica joge i wellnessa iz Brazila upravo u Eko selu Vrsina pronašla ljubav svog života te održava razne radionice i treninge joge.

Transformativni turizam je turizam koji gosta spaja sa prirodom i okolinom u kojoj boravi, te u interakciji s lokalnom zajednicom mijenja dio njegovih individualnih pogleda. Stoga je glavni cilj promotivnog filma potaknuti gosta da posjeti Vrsine i doživi osobnu promjenu koja će ga ispuniti ne samo tjelesno nego psihološki te emotivno.

Vjerujemo kako ćete nakon što pogledate film i vi krenuti istražiti ovaj ruralni kraj i posjetiti Vrsine te doživjeti ovu relativno nepoznatnu destinaciju, koja promotivnim filmom mami turiste željne istraživanja i doživljaja te upoznavanja autohtonih priča.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.