Polumaraton 4 tvrđave – nova sportsko-kulturna manifestacija u Šibeniku

spot_img

Sportsko-kulturna manifestacija odvija se kroz cijeli vikend, počevši od podjele startnih brojeva i koncerta iznimnog glazbenog umjetnika Gibonnija u petak 27. svibnja 2022. na Tvrđavi Svetog Mihovila. 

Središnji dnevni događaj sljedećeg dana, subote 28. svibnja, su dječje utrke za najmlađe, a večernji program rezerviran je za koncert popularne grupe TBF. Kako bi subota bila još opuštenija i zabavnija, na rivi će se održati i “Pivska milja” – popularna utrka na 1.609,4 metara (milja) uz ispijanje piva po standardnim pravilima.

Glavni događaj manifestacije jest nedjeljni Polumaraton 4 tvrđave – međunarodna atletska utrka na 21.098 metara sa startom i ciljem na šibenskoj rivi. Staza obuhvaća sve četiri šibenske tvrđave, odnosno koncipirana tako da spaja sve četiri tvrđave. Završetak utrke, uspon na tvrđave Barone i Sveti Mihovil, najzahtjevniji je dio utrke. Start utrke je u 9 sati u nedjelju, 29. svibnja 2022. Svima kojima je polumaraton preveliki izazov ili imaju drugačije planove, namijenjena je utrka na 5 kilometara. Šibenska riva i Trg Pavla Šubića idealna su polazna i završna točka.

Ideja je da Polumaraton 4 šibenske tvrđave zaživi kao redovna godišnja manifestacija koja će u Šibenik privlačiti veliki broj domaćih i stranih gostiju, zaljubljenika u trčanje i sport, a samim građanima Šibenika pružiti će dodatne sadržaje te ih uputiti na sportske aktivnosti.

Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke. Time potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka.

Za utrku se možete prijaviti na POVEZNICI.

Naslovna fotografija: TB Visit Šibenik

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.